Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στη Hyundai o Mikkelsen!

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Στη Hyundai o Mikkelsen!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Στη Hyundai o Mikkelsen!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μία εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η Hyundai Motorsport αφού «έκλεψε» τον Andreas Mikkelsen από τη Citroen για τους τελευταίους τρεις γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Ο Νορβηγός οδηγός θα οδηγήσει για πρώτη φορά το i20 Coupe WRC στο Ράλι Ισπανίας που διεξάγεται 5 με 8 Οκτωβρίου. Εκεί την τριπλέτα της κορεάτικης ομάδας θα συμπληρώνουν ο διεκδικητής του τίτλου Thierry Neuville και ο τοπικός ήρωας Dani Sordo. Απών από το μοναδικό φετινό ράλι μεικτής επιφάνειας, θα είναι ο Hayden Paddon.

Στα Ράλι Ουαλίας (26-29 Οκτωβρίου) και Αυστραλίας (16-19 Νοεμβρίου), το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στη δράση ο Paddon και να μείνει στον… πάγκο o Sordo.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενώ η Hyundai είναι έμεινε 64 πόντους πίσω από την M-Sport WRT, χάνοντας έδαφος στη μάχη των κατασκευαστών με τις μέτριες εμφανίσεις στα Ράλι Φινλανδίας και Γερμανίας.

Ο επικεφαλής της κορεάτικης ομάδας, Michel Nandan, είπε σχετικά: «Είχαμε εδώ και μήνες επαφές με τον Andreas αλλά δεν είχαμε κάτι να του προτείνουμε, η σύνθεσή μας ήταν πλήρης. Όμως χάνοντας έδαφος στη μάχη του τίτλου, χρειάστηκε να επανεξετάσουμε την κατάσταση. Μιλήσαμε ανοιχτά με όλα τα πληρώματά μας και καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση».

Advertisement

Ο Mikkelsen είχε εντυπωσιάσει στην περυσινή σεζόν όμως έμεινε εκτός χορού όταν η Volkswagen Motorsport αποχώρησε αιφνιδίως από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Έκανε δοκιμές με τη Hyundai τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο αυτές δεν είχαν μετουσιωθεί σε μία συμφωνία.

Έτσι ο ταλαντούχος οδηγός εντάχθηκε στη Citroën Total Abu Dhabi, βοήθησε στο πρόγραμμα δοκιμών και συμμετείχε σε τρία ράλι, τερματίζοντας δεύτερος με το C3 WRC στη Γερμανία. Τώρα αλλάζει ξανά στρατόπεδο αν και εκτιμάται πως η συνεργασία του με τη Hyundai δεν θα περιοριστεί στο 2017.

Advertisement

«Είναι μία σπουδαία ομάδα, με ταλαντούχα μέλη και το Hyundai i20 Coupe WRC έχει αποδείξει πως είναι αυτοκίνητο-νικητής σε κάθε είδους επιφάνεια. Το δοκίμασα πριν μερικούς μήνες στο χώμα και είχα θετικές εντυπώσεις. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τον τίτλο κατασκευαστών», είπε ο 28χρονος.