Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο Evans δείχνει το δρόμο!

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο Evans δείχνει το δρόμο!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Ο Evans δείχνει το δρόμο!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Elfyn Evans έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Σουηδίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης, σε μία ημέρα με λιγοστό όπως αναμενόταν χιόνι!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Toyota κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας και είναι 8.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ott Tanak της Hyundai που κέρδισε τις άλλες δύο.

«Έχω πολύ καλή αίσθηση από το αυτοκίνητο και δεν έχω κάτι για να παραπονεθώ. Τα πράγματα κύλησαν καλά αλλά πρέπει να συμβεί το ίδιο και αύριο. Δεν ξέρουμε πως θα είναι οι συνθήκες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ότι συναντήσουμε», είπε ο Ουαλός που επιβεβαιώνει την ταχεία εξοικείωσή του με το Yaris WRC.

Όσο για τον Tanak, έδειξε να μην πατάει άφοβα το γκάζι μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Ράλι Μόντε Κάρλο με το οποίο άνοιξε η αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μάλιστα το i20 του Εσθονού είναι περιτριγυρισμένο από  Yaris αφού πίσω του είναι στα σχεδόν 6 δευτερόλεπτα ο Kalle Rovanpera και στα 9 ο Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

Ο νεαρός Φινλανδός βρισκόταν στη δεύτερη θέση της γενικής αλλά έχασε χρόνο όταν του έσβησε το Toyota του νωρίς στην τελευταία ειδική της ημέρας. Όσο για τον Γάλλο, σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές στο set up του αυτοκινήτου του.

Η σημαντικότερη εγκατάλειψη της ημέρας ήταν αυτή του Jari-Matti Latvala που φέτος έτρεχε με ένα ιδιωτικό Yaris. Πρώτα μία έξοδος και μετά συνεχιζόμενα προβλήματα με τον κινητήρα, οδήγησαν στην εγκατάλειψή του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC 30:43.7
2 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +8.5
3 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +14.3
4 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +17.8
5 E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +20.9
6 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +23.6
7 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +24.2
8 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +31.4
Advertisement

Η δεύτερη ημέρα, μετά τις αναγκαστικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του αγώνα, περιλαμβάνει επανάληψη όσων συνέβησαν την Παρασκευή. Δηλαδή τέσσερις ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 63.68 χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

Advertisement