Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει τα ηνία ο Neuville

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει τα ηνία ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σουηδίας: Κρατάει τα ηνία ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

O Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του σκέλους του Σαββάτου για το Ράλι Σουηδίας, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai ξεκίνησε την ημέρα με προβάδισμα 4.9 δευτερολέπτων, το οποίο άνοιξε στα 22.7 στο τέλος της! Κι αυτό, παρότι το πρωί αντιμετώπισε πρόβλημα με τις αλλαγές σχέσεων στο i20 Coupe WRC και είχε και ένα μικρό τετ α κε.

Δεν πτοήθηκε, πάτησε γκάζι και με εξαιρετικό χρόνο στη μήκους 23.4 χιλιομέτρων ειδική Hagfors, άνοιξε τη διαφορά. Όλα αυτά ενώ πέρυσι, είχε χάσει μία σίγουρη νίκη στη Σουηδία, μετά από ένα λάθος που κόστισε ακριβά.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από τον Neuville δεν βρίσκονται πια «σωματοφύλακες» με την φόρμα της Hyundai αλλά η έκπληξη της ημέρας, ο Craig Breen. Κουβαλώντας μόνο μία ρεζέρβα στο C3 WRC και μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ο οδηγός της Citroen πέρασε στη δεύτερη θέση της γενικής.

Στην πορεία ο Ιρλανδός εκτόπισε τα Hyundai του Andreas Mikkelsen που έκανε το ίδιο λάθος με τον Neuville αλλά το πλήρωσε πιο ακριβά χάνοντας περισσότερο χρόνο και του Hayden Paddon που είχε λάθος set up για τις πρωινές ειδικές και έκανε ένα λάθος στην τελευταία ειδική της ημέρας. Ο Νορβηγός είναι 9.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Breen ενώ ο Νεοζηλανδός άλλα 16.6 πιο πίσω.

ostberg-swe18-rbpool-a640

Advertisement

Μάλιστα απειλείται από έναν άλλο οδηγό της Citroen, τον Mads Ostberg που πειραματιζόταν με το set up του C3 WRC με αποτέλεσμα να μην είναι όσο επιθετικός θα ήθελε. Ακολουθούν τρεις Φινλανδοί, οι δύο με Toyota! Ο λόγος για τους Esapekka Lappi και Jari-Matti Latvala με το Yaris WRC και τον Teemu Suninen της M-Sport, στην μόλις τρίτη του συμμετοχή με World Rally Car.

Μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Ott Tänak της Toyota που παρότι κέρδισε τρεις ειδικές και σκαρφάλωνε στη γενική, συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο Citroen του Kris Meeke! Ο Βόρειο-Ιρλανδός είχε κάνει λάθος καταλήγοντας σε έναν όγκο χιονιού, επέστρεψε στο δρόμο αλλά το C3 ήταν «νεκρό». Προσπάθησε να καθαρίσει το χιόνι για να λύσει τα κακώς κείμενα αλλά αυτό συνέβη σε ένα πολύ στενό κομμάτι. Ο Tanak πήγε να περάσει αλλά δεν είχε χώρο και η επαφή τους έστειλε τον Εσθονό σε ένα χαντάκι. Αυτός έχασε δύο λεπτά ενώ ο Meeke εγκατέλειψε.

Advertisement

Όσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier, μπήκε στην πρώτη δεκάδα αλλά ακόμα είναι πολύ μακριά για να διεκδικήσει οτιδήποτε.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 2:23:23.8
2.  Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +22.7
3. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +32.0
4. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +48.6
5. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +56.8
6. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Toyota Yaris WRC) +1:05.8
7. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:03.3
8. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +2:20.5
9. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +3:41.3
10. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +4:24.9

Advertisement

Το τελευταίο σκέλος του Ράλι Σουηδίας είναι και το μικρότερο, καθώς περιλαμβάνει μόλις 3 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 51.94 αγωνιστικών χιλιομέτρων.