Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Όλοι βλέπουν τη σκόνη του Tanak

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Όλοι βλέπουν τη σκόνη του Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Όλοι βλέπουν τη σκόνη του Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Έναν και μόνο πρωταγωνιστή είχε το δεύτερο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Το όνομά του είναι Ott Tanak και είναι ο νέος πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης! Ο Εσθονός κέρδισε και τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και από το φινάλε του πρωινού loop και μετά, έχει τα ηνία.

Μόνο που με αυτή την εντυπωσιακή απόδοση που συνεχίστηκε το απόγευμα, έχτισε και διαφορά αφού πλέον είναι 25.9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Dani Sordo.

«Το ότι κέρδισα όλες τις ειδικές είναι σπουδαίο αλλά προτεραιότητά μου είναι να κερδίσω το ράλι. Οι πρωτιές σε ειδικές δεν δίνουν πόντους», είπε ο οδηγός της Toyota που όλη μέρα «πετούσε» με το Yaris WRC.

Advertisement
Advertisement

Ο Sordo ήταν δεύτερος και στις τρεις πρωινές ειδικές, ενώ ο Teemu Suninen σε όλες τις απογευματινές. Ο Ισπανός της Hyundai είναι δεύτερος και στη γενική παρότι έκανε λάθος επιλογές ελαστικών, με τον Φινλανδό της M-Sport τρίτο, άλλα 17 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Τέταρτος είναι ο teammate στην M-Sport, Elfyn Evans, που όμως είναι άλλα 42.5sec μακριά. Θα πρέπει όμως να παίξει άμυνα έναντι του Andreas Mikkelsen της Hyundai με τον οποίο μαχόταν όλη μέρα.

Advertisement

Ένα λεπτό πιο πίσω και συνολικά 2μιση από την κορυφή είναι ο Thierry Neuville, που πλήρωσε κι αυτός την λάθος επιλογή ελαστικών για το πρωινό loop. Παράλληλα δεν ήταν ευχαριστημένος από το ρυθμό του, έκανε αλλαγές στο i20 στο μεσημεριανό service αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Τουλάχιστον κέρδισε μία θέση, έναντι του Kris Meeke, όταν ο οδηγός της Toyota σταμάτησε να αλλάξει ένα κλαταρισμένο ελαστικό.

Advertisement

Όσο για τον Sebastien Ogier που επέστρεψε μετά την εγκατάλειψη της Παρασκευής χάρη στο σύστημα Rally2, το έργο είχε παρόμοια εξέλιξη. Ο Γάλλος σημάδεψε μία μεγάλη πέτρα που έσπασε την ανάρτηση του Citroen C3 WRC και έχασε κι άλλο χρόνο – είναι στην πεντηκοστή-πρώτη θέση, 1 ώρα και 19 λεπτά μακριά από τον Tanak. Προφανώς δεν έχει ελπίδα να βρεθεί στη βαθμολογούμενη δεκάδα, ωστόσο κυνηγήσει τους 5 βαθμούς από την Power Stage.

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 41.9 χιλιομέτρων.