Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα Tanak, η νίκη στον Sordo

Ελλάδα 19:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα Tanak, η νίκη στον Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Δράμα Tanak, η νίκη στον Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

Μία απρόσμενη νίκη πανηγύρισαν στο Ράλι Σαρδηνίας ο Dani Sordo και η Hyundai Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός που είχε τα ηνία στο πρώτο σκέλος του όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, είχε εκτοπιστεί το Σάββατο από έναν… διαστημικό Ott Tanak που είχε κερδίσει όλες τις ειδικές της ημέρας.

Ωστόσο, παρότι ο οδηγός της Toyota Gazoo ακολούθησε συντηρητικό ρυθμό στο τελευταίο σκέλος του σκληρού ράλι του νησιού της Μεσογείου, τα έχασε όλα στο τέλος. Ο Εσθονός ξεκίνησε την Power Stage με προβάδισμα 26.7 χιλιομέτρων αλλά το πληγωμένο σύστημα διεύθυνσης του Yaris WRC, τον ανάγκασε σε τετ α κε.

Ο Tanak κατάφερε με τα χίλια ζόρια να φτάσει στον τερματισμό, έχασε δύο λεπτά και κατρακύλησε στην πέμπτη θέση. Έτσι, παρότι πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, θα μπορούσε αν πετύχαινε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, να έχει αποκτήσει και σημαντική διαφορά από τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα του Tanak επανέφεραν τον Sordo στην κορυφή, με τον Ισπανό να πανηγυρίζει τη μόλις δεύτερη νίκη του στο WRC, μετά τη Γερμανία το 2013.

«Είναι απίστευτο, δεν έχω λόγια, έχω σοκαριστεί. Είναι συγκλονιστικό που κέρδισα αλλά λυπάμαι για τον Ott», είπε ο οδηγός της Hyundai πριν το γιορτάσει με μία… βούτια στη θάλασσα!

Advertisement

Δεύτερος ανέβηκε ο Teemu Suninen με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, στο καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του! Και μάλιστα, στο πρώτο ράλι με τον νέο του συνοδηγό, τον έμπειρο Jarmo Lehtinen.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen, που επέστρεψε μετά την Αργεντινή και απέδειξε πως αξίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Hyundai. Ο Νορβηγός κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας κι έτσι επικράτησε στη μάχη διαρκείας με τον Elfyn Evans της M-Sport.

Advertisement

Πίσω από τον απογοητευμένο Tanak βρέθηκε ο Thierry Neuville που σίγουρα αλλιώς θα ήθελε να γιορτάσει τα 31α του γενέθλια. Τουλάχιστον μετά την ατυχία του Εσθονού, ο Βέλγος της Hyundai είναι μόλις επτά πόντους πίσω του στη βαθμολογία.

Ανάμεσά τους, με 146 πόντους έναντι 150 του Tanak και 143 του Neuville, είναι ο Sebastien Ogier. Μετά τα δράματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στη μάχη αποβλέποντας στους βαθμούς της Power Stage αφού στην τελική κατάταξη ήταν μόλις στη θέση 42. Και πράγματι, σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο εκεί, κερδίζοντας 4, πολύτιμους όπως αποδείχθηκε βαθμούς.

Advertisement

Η κατάταξη του Ράλι Σαρδηνίας:

Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) 3:32:27.2
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +13.7
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +32.6
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +33.5
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:30.1
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:06.7
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) + 2:59.6
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +4:40.1

H συνέχεια τον… Αύγουστο, με το Ράλι Φινλανδίας που αποτελεί τον ένατο γύρο της σεζόν, να διεξάγεται 1 με 4 του μήνα.