Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ανατροπές και… Sordo στην κορυφή!

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ανατροπές και… Sordo στην κορυφή!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ανατροπές και… Sordo στην κορυφή!

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το πρώτο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Dani Sordo είναι αυτός που έκλεισε την γεμάτη δράμα ημέρα στην κορυφή, για λογαριασμό της Hyundai Motorsport. Ο Ισπανός ήταν ο πέμπτος διαφορετικός οδηγός που πέρασε από την κορυφή της κατάταξης και έμεινε εκεί. Κι αυτό παρότι κέρδισε μόνο μία από τις οκτώ σκληρές ειδικές διαδρομές στο νησί της Μεσογείου.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα, με υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο αλλά είχα σωστό ρυθμό», είπε ο Sordo που παραδέχθηκε πως τον βοήθησε η σειρά εμφάνισης στο δρόμο.

Ο οδηγός της Hyundai είναι 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Teemu Suninen της M-Sport, ο οποίος είχε τα ηνία στο ξεκίνημα της ημέρας έχοντας κερδίσει δύο ειδικές, αλλά ένα λάθος του κόστισε σε χρόνο. Ανέκαμψε, πήρε μία ειδική και το απόγευμα και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός είναι μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από το Toyota Yaris του Ott Tanak, που είναι ο μοναδικός εκ των τριών διεκδικητών του τίτλου που δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Τέταρτος είναι ο Andreas Mikkelsen με το Hyundai i20 WRC, που μάχεται στα… χιλιοστά με τον Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. Από κοντά και ο Kris Meeke με το Yaris, που έχει προβάδισμα μισού λεπτού έναντι του Thierry Neuville.

Ο Βέλγος είχε μία δύσκολη ημέρα, με λάθος επιλογές ελαστικών που του κόστισαν πολύ και λάθη που θα μπορούσαν να τον βγάλουν εκτός μάχης. Συνεχίζει όμως, σε αντίθεση με τον τρίτο της παρέας των διεκδικητών του τίτλου, τον Sebastien Ogier.

Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής «καθάριζε» όλη μέρα τις ειδικές και ήταν στην ένατη θέση, όταν χτύπησε σε μία μεγάλη πέτρα που διέλυσε την ανάρτηση του Citroen C3 WRC και τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Advertisement

Την ίδια μοίρα είχε και ο Jari-Matti Latvala που παρότι βρέθηκε στην κορυφή της γενικής στο τέλος του πρωινού loop, το απόγευμα έκανε λάθος σε μία φουρκέτα με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το Yaris. Συνέχισε παρότι αυτό ήταν πληγωμένο και χωρίς παρμπρίζ, μάλιστα κέρδισε την επόμενη ειδική αλλά στην τελευταία δοκιμασία της ημέρας βγήκε εκτός δρόμου και εγκατέλειψε.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) 1:36:01.5
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +10.8
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +11.2
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +20.2
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +20.3
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +29.5
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +57.7
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +1:03.5
Hänninen / Tuominen (Toyota Yaris WRC) +2:38.0

Το σκέλος του Σαββάτου είναι και το μεγαλύτερο του ράλι. Περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές που επαναλαμβάνονται το απόγευμα και καλύπτουν απόσταση 142.42 χιλιομέτρων.