Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Στο 1-2-3 τα Toyota Yaris!

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Στο 1-2-3 τα Toyota Yaris!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Στο 1-2-3 τα Toyota Yaris!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Toyota Gazoo Racing κυριάρχησε στην πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Ott Tänak είναι αυτός που δείχνει το δρόμο, όντας ένας εκ των οδηγών που έχουν αποφύγει τα λάθη και τα προβλήματα, σε μία ημέρα όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη στις ειδικές, δημιούργησαν πονοκεφάλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι διοργανωτές άνοιξαν στα τέσσερα τα λεπτά απόστασης ανάμεσα στην ώρα εκκίνησης κάθε αυτοκινήτου στις ειδικές διαδρομές. Ο Εσθονός πήρε δύο ειδικές διαδρομές ενώ από την ΕΔ3 και μετά, βρισκόταν στην πρωτοπορία.

Ο Jari-Matti Latvala τον ακολουθούσε από κοντά μέχρι τη στιγμή που έσβησε ο κινητήρας του στην προτελευταία ειδική της ημέρας, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο. Είναι πλέον 17.3 δευτερόλεπτα μακριά αλλά παραμένει 5.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο της παρέας, Kris Meeke.

Advertisement
Advertisement

Ο Βόρειο-Ιρλανδός προδόθηκε από το σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο Yaris WRC, με αποτέλεσμα ο συνοδηγός του, Seb Marshall, να του δίνει οδηγίες με… κινήσεις του χεριού! Ο Meeke έχασε κάποια στιγμή θέση από τον Teemu Suninen, όμως προβλήματα στα φρένα του Ford Fiesta έριξαν τον οδηγό της M-Sport στην έκτη θέση.

Έτσι τέταρτος πέρασε ο Thierry Neuville, με πέμπτο τον Sebastien Ogier, αμφότεροι σε απόσταση αναπνοής από το Top3! Ο Βέλγος επιβίωσε μίας εφιαλτικής ημέρας για τη Hyundai Motorsport και έδειξε απτόητος από το άσχημο ατύχημα που είχε στη Χιλή και όπως και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, σκοπεύει να «επιτεθεί» στα επόμενα δύο σκέλη.

Advertisement

Ο πρωταγωνιστής των δύο πρώτων ειδικών διαδρομών ήταν ο Dani Sordo αλλά τόσο αυτός όσο και ο teammate του, Sébastien Loeb, αντιμετώπισαν προβλήματα με την πίεση καυσίμου στα Hyundai i20 Coupe WRC και κατρακύλησαν στην κατάταξη.

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

Advertisement

Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:03:26.7
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +17.3
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +22.8
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +24.2
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +25.8
Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:15.7
Greensmith / Edmondson (Ford Fiesta WRC) +1:22.1
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +1:23.7
Veiby / Andersson (VW Polo R5) +3:45.2
Kopecky / Dresler (Skoda Fabia R5) +3:49.3

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει περισσότερα από τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλι: δύο Loop τριών ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 160.70 χιλιομέτρων.