Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κοντά στη νίκη ο Meeke

Ελλάδα 23:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κοντά στη νίκη ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κοντά στη νίκη ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη βρίσκεται ο Kris Meeke που προηγείται στο Ράλι Πορτογαλίας, πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα με σημαντική διαφορά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Το φινάλε του δεύτερου σκέλους βρήκε τον οδηγό της Abu Dhabi Total WRT (δηλαδή της ιδιωτικής ομάδας μέσω της οποίας τρέχει την ανεπίσημη εργοστασιακή συμμετοχή της η Citroen), 45 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Όλα αυτά με 67.32 αγωνιστικά χιλιόμετρα να απομένουν για την ολοκλήρωση της μάχης στην ιβηρική χώρα.

Πρέπει να σημειωθεί, πως φοβούμενος τα κλαταρίσματα που ήταν δεκάδες την Παρασκευή, ο Βόρειο-Ιρλανδός κουβαλούσε δύο ρεζέρβες στο DS3 WRC. Τελικά δεν χρειάστηκε καμία, η προσεκτική του οδήγηση τον κράτησε μακριά από προβλήματα και παρά το έξτρα βάρος, δεν έχασε έδαφος, επωφελούμενος φυσικά και από τη σειρά εμφάνισής του στις ειδικές.

Advertisement
Advertisement

Το εντελώς αντίθετο δηλαδή από τον Sebastien Ogier, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, 45.3sec πίσω από τον Meeke αλλά στο τέλος της ημέρας έκανε λόγο για «απαίσιο απόγευμα» παρά τις προσπάθειές του. Άλλωστε αντί να απειλεί, τελικά βρέθηκε να απειλείται αφού ο teammate του στη Volkswagen Motorsport, Andreas Mikkelsen, τον πλησίασε στα 3.1sec. Μάλιστα η διαφορά τον δύο βρέθηκε ακόμα και στο μισό δευτερόλεπτο.

Έχοντας προβλήματα με στη σταθερότητα του πίσω μέρους του Hyundai i20 WRC, o Dani Sordo δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό τους αλλά μόνο από ατυχία μπορεί να χάσει την τέταρτη θέση.

Advertisement

camilli-portugal16-a640

Αρκετά μεγάλες είναι οι διαφορές στις πιο πίσω θέσεις, με τον Eric Camilli με το Ford Fiesta RS WRC της M-Sport να ανεβαίνει πέμπτος, μπροστά από το τρίτο Polo R WRC του Jari-Matti Latvala. Ο Mads Ostberg με το δεύτερο αυτοκίνητο της M-Sport, είχε πρόβλημα με το διαφορικό του αυτοκινήτου του, τρέχοντας μεγάλο κομμάτι της ημέρας με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
01. Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën, 1h 28m 53.3s
02. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 45.3s
03. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 48.4s
04. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 1m 20.0s
05. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 3m 04.2s
06. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 4m 07.8s
07. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 6m 32.8s
08. Martin Prokop/Jan Tománek (CZ/CZ), Ford, + 8m 11.8s
09. Pontus Tidemand/Jonas Andersson (S/S), Škoda, + 9m 54.2s
10. Nicolas Fuchs/Fernando Mussano (RCH/RA), Škoda, + 10m 26.2s

Η τελευταία ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας περιλαμβάνει μόνο τέσσερις ειδικές – ανάμεσά τους διπλό πέρασμα από τη θρυλική πια ειδική διαδρομή «Fafe» όπου εκτιμάται πως θα βρίσκονται 75 χιλιάδες θεατές!