Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Θρίαμβος Neuville, δράμα Tanak

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Θρίαμβος Neuville, δράμα Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Θρίαμβος Neuville, δράμα Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Την 3η φετινή του νίκη και 5η της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι πανηγύρισε ο Thierry Neuville! Ο Βέλγος έμεινε… όρθιος στη συγκλονιστική μονομαχία με τον Ott Tanak που τα έχασε όλα στο τέλος και ηγήθηκε του 1-2 της Hyundai Motorsport.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα του Ράλι Πολωνίας με μόλις 3.1sec να του χωρίζουν, με τον οδηγό της M-Sport να ξεκινά την ημέρα δυναμικά, παίρνοντας για πολλοστή φορά την πρωτοπορία! Όμως στην δεύτερη εκ των τεσσάρων ειδικών διαδρομών του σκέλους, ο Εσθονός έκανε ένα λάθος που άλλαξε την πορεία του Ford Fiesta WRC, στέλνοντάς τον στα δέντρα! Έτσι τέθηκε εκτός αγώνα με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για τον Neuville που με τη δέκατη αλλαγή στην πρωτοπορία (!), βρέθηκε εκεί για να μείνει αφού πλέον το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να αποφύγει τις ατυχίες και τα λάθη! Όπως και έγινε και έτσι έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai έκανε το 1-2 με τα i20 Coupe WRC, με τον Hayden Paddon να ακολουθεί με διαφορά 1min23.9sec και να επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στο βάθρο ενώ ο Sebastien Ogier ήταν άλλο ένα λεπτό πιο πίσω. Έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε και την τελευταία ημέρα του ράλι με το Ford Fiesta WRC της M-Sport, να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στη βαθμολογία καθώς διατηρεί προβάδισμα 11 πόντων.

Τέταρτος τερμάτισε ο Dani Sordo με ένα ακόμα Hyundai ενώ ο Stéphane Lefebvre ήταν πέμπτος με το Citroen C3 WRC, ισοφαρίζοντας το καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του. Επόμενη δοκιμασία, είναι το… Grand Prix των Ράλι, στη Φινλανδία, στις 27-3 Ιουλίου.

neuville-poland17-d640

Advertisement

Η τελική κατάταξη του Ράλι Πολωνίας:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) 2:40:46.1
2. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai 120 Coupe WRC) +1:23.9
3. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:20.8
4. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +2:47.4
5. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen C3 WRC) +3:11.8
6. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +3:16.8
7. Mads Østberg / Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +3:39.6
8. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +4:39.1
9. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Citroen C3 WRC) +4:43.5
10. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +4:53.7