Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Επική μονομαχία Neuville-Tanak

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Επική μονομαχία Neuville-Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Πολωνίας: Επική μονομαχία Neuville-Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Για μία ακόμα φορά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις! Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του όγδοου γύρου της σεζόν, του Ράλι Πολωνίας, Thierry Neuville και Ott Tanak πρωταγωνιστούν σε μία συγκλονιστική μάχη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

O Βέλγος οδηγός της Hyundai έκλεισε και αυτό το σκέλος στην κορυφή, ωστόσο μέσα στην ημέρα άλλαξε τέσσερις φορές θέσεις με τον Εσθονό ανερχόμενο αστέρα της M-Sport, με τη διαφορά τους ενόψει του τελευταίου σκέλους να είναι στα μόλις 3.1 sec!

Σε αντίθεση με τη βροχή και τις λάσπες της Παρασκευής, ο καιρός ήταν καλός – το ίδιο και η κατάσταση των ειδικών διαδρομών. Στη δεύτερη εκ των εννέα της ημέρας, ο Tanak πέρασε στην κορυφή της κατάταξης, παρά τη βόλτα που έκανε σε ένα χωράφι μετατρέποντας το Ford Fiesta WRC σε… τρακτέρ. Ο Neuville αντεπιτέθηκε, πήρε δύο ειδικές με το i20 Coupe αλλά δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή της κατάταξης. Στη μήκους 21.24km, ειδική Pozezdrze, είχε κλαταρισμένο ελαστικό πίσω αριστερά και έτσι έπεσε πάλι δεύτερος.

Advertisement
Advertisement

Για καλή του τύχη και ατυχία του Tanak, o Εσθονός έχασε την πίσω αεροτομή του Fiesta του, κομμάτι εξαιρετικά σημαντικό στη νέα γενιά World Rally Cars καθώς αυτή παράγει λόγω μεγέθους και σχεδιασμού, μεγάλες ποσότητες κάθετης δύναμης. Ελλείψει της, το Fiesta δεν έλεγε να βάλει κώλο κάτω. Έτσι ο Neuville ανέκτησε τα ηνία, έστω και με αυτό το μικρό προβάδισμα.

latvala-poland17-rbpool-b640

Δράμα είχαμε και πίσω τους καθώς ο Jari-Matti Latvala που ακολουθούσε, προδόθηκε από το Toyota Yaris WRC. Έτσι τρίτος ανέβηκε ο Hayden Paddon, που κέρδισε τρεις ειδικές με το Hyundai i20. Μάλιστα, ο οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία είναι μόνο 22.4sec πίσω από τον Tanak άρα θα είναι έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία.

Advertisement

Παράλληλα, έχει σημαντική διαφορά από τον τέταρτο Sebastien Ogier, που αντιμετώπισε σωρείςα προβλημάτων. Ο Γάλλος είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά, μία έξοδο αλλά και προβλήματα με τον κινητήρα του Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:
1. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 2hr 10min 26.3sec
2. O Tänak / M Jarveöja EST Ford Fiesta + 3.1sec
3. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 25.5sec
4. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 1min 32.0sec
5. D Sordo / M Marti ESP Hyundai i20 + 1min 43.8sec
6. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 2min 06.2sec

Advertisement

ogier-poland17-rbpool-a640tall

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 59.66 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Και μέσα σε όλα, προσθέστε και το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να χειροτερέψουν πάλι.