Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Ταχύτερος και στην ΕΔ1 ο Meeke

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ουαλίας: Ταχύτερος και στην ΕΔ1 ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ουαλίας: Ταχύτερος και στην ΕΔ1 ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την πρωτιά στο shakedown, o Kris Meeke σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην εναρκτήρια υπέρ-ειδική διαδρομή του Ράλι Ουαλίας, δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η αυλαία άνοιξε με την τελετή εκκίνησης στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στο Oulton Park για το μοναδικό πεδίο μάχης επί αγγλικού εδάφους. Η μήκους 3.58 χιλιομέτρων διαδρομή ήταν μισή σε άσφαλτο, μισή σε χώμα αλλά η έντονη βροχόπτωση δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους οδηγούς.

Ο Meeke έφτασε στον τερματισμό με το Toyota Yaris WRC, 2.1 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον πλησιέστερο αντίπαλο – τον Thierry Neuville με το i20 Coupe WRC της Hyundai Motorsport.

«Ήταν δύσκολα. Είχε σκοτεινιάσει, γλιστρούσε πολύ και είχε παγίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες, το να οδηγείς σε ένα σιρκουί ταχύτητας, είναι σα να οδηγείς πάνω σε πάγο», είπε ο Meeke.

Advertisement
Advertisement

Το πόσο δύσκολα ήταν το αντιλήφθηκε ο teammate του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ott Tanak, που ήταν εννέα δευτερόλεπτα πιο αργός και βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της γενικής κατάταξης.

Τρίτος είναι ο Petter Solberg που ήταν 3.3 δεύτερα πιο αργός από την καλύτερη επίδοση και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη με το Polo R5 της κατηγορίας WRC-2. Θυμίζουμε πως δεν είναι απλά μία… επιστροφή για τον 44χρονο Νορβηγό αλλά και το οριστικό αντίο του από τα ράλι αφού την Κυριακή το βράδυ, αποχωρεί από την ενεργό δράση!

Πίσω από τον 4 φορές νικητή αυτού του ράλι και πρωταθλητή του 2003, είναι ο κάτοχος του τίτλου, Sebastien Ogier, με το Citroen C3 WRC ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε το i20 WRC του Andreas Mikkelsen.

Advertisement

Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές.