Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Θρίλερ με νίκη Ogier για 2.2sec!

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Θρίλερ με νίκη Ogier για 2.2sec!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μόντε Κάρλο: Θρίλερ με νίκη Ogier για 2.2sec!

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικός αποδείχθηκε ο πρώτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το Ράλι Μόντε Κάρλο, με τον Sebastien Ogier να επικρατεί του Thierry Neuville για μόλις 2.2 δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Οι δυο τους μονομαχούσαν στο όριο από το πρωί της Παρασκευής, με τη μεταξύ τους διαφορά στο ξεκίνημα του τελευταίου σκέλους, που περιελάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 63.98 αγωνιστικών χιλιομέτρων, να ορίζεται στα 4.3 δευτερόλεπτα!

Στην πρώτη ειδική της Κυριακής ο Βέλγος έκοψε 1 δευτερόλεπτο από τη μεταξύ τους διαφορά, στη δεύτερη ένα ακόμα δέκατο, στην τρίτη 2.8 δευτερόλεπτα! Έτσι πηγαίνοντας στην Power Stage, ο Γάλλος είχε το ισχνό προβάδισμα των τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου!

Σε αυτή την τελική μάχη, στη μήκους 13.58 χιλιομέτρων La Cabanette-Col de Braus 2, ο Ogier σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ήταν όμως 1.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Neuville, πανηγυρίζοντας έτσι τη νίκη στην πρεμιέρα του 2019! Και στο ντεμπούτο του με τη Citroen και το C3 WRC!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα αυτή ήταν η έβδομη συνολικά νίκη του Γάλλου στο Μόντε και η έκτη συνεχόμενη! Όσο για τον ομόλογό του στη Hyundai, έμεινε -όπως και στην περυσινή μάχη του τίτλου- δεύτερος.

Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Ott Tanak που μετά την ατυχία της έβδομης ειδικής, πραγματοποίησε αντεπίθεση διαρκείας και η έκτη συνεχόμενη νίκη του σε ειδική, στην ΕΔ14, έφερε τον οδηγό μπροστά από τους Sebastien Loeb και Jari-Matti Latvala.

Advertisement

Ο Αλσατός έκανε θετικό ντεμπούτο με το i20 WRC, χάνοντας το βάθρο στο φινάλε, κρατήθηκε όμως μπροστά από το άλλο Yaris, του Latvala, έστω και για 1.7 δευτερόλεπτα.

Ο Kris Meeke με το τρίτο Yaris ήταν έκτος, κερδίζοντας παράλληλα τους πέντε βαθμούς της νίκης στην Power Stage – σε ένα ακόμα θετικό ντεμπούτο.

Advertisement

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν τέσσερα αυτοκίνητα κλάσης R5, με τον έβδομο Gus Greensmith με Ford Fiesta R5 να επικρατεί στην κατηγορία WRC2 Pro.

Αναλυτικά η κατάταξη του Ράλι Μόντε Κάρλο:

1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia Citroen Total WRT 3h21m15.9s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT 2.2s
3 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT 2m15.2s
4 Sebastien Loeb, D.Elena Hyundai Shell Mobis WRT 2m28.2s
5 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT 2m29.9s
6 Kris Meeke, S.Marshall Toyota Gazoo Racing WRT 5m36.2s
7 Gus Greensmith, E.Edmondson M-Sport Ford WRT 13m04.6s
8 Yoann Bonato, B.Boulloud Citroen Total 13m56.5s
9 Stephane Sarrazin, J-J.Renucci Stephane Sarrazin 14m06.8s
10 Adrien Fourmaux, R.Jamoul Adrien Fourmaux 16m03.4s
Advertisement