Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Neuville…

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Neuville…

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Neuville…

ΑΓΩΝΕΣ

Με τον πλέον δραματικό τρόπο κύλησε η τρίτη ημέρα δράσης στο Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Ο Thierry Neuville που είχε από την Πέμπτη την πρωτοπορία, έσπασε την πίσω ανάρτηση του Hyundai i20 Coupe στην τελευταία ειδική διαδρομή, παραδίδοντας τα ηνία στον Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Ο Βέλγος είχε καταφέρει να αντιδράσει στην προσπάθεια του Γάλου να τον πλησιάσει, με τη διαφορά τους να ανεβαίνει και άνω του ενός λεπτού. Ωστόσο, η άτυχη στιγμή τον έριξε 15ο καθώς κατάφερε να τερματίσει αλλά έχοντας χάσει περισσότερα από 30 λεπτά.

«Ήταν μία αργή αριστερή στροφή και στην έξοδο έχασα το πίσω μέρος και χτύπησα κάτι», είπε απογοητευμένος. Έτσι ο Ogier οδεύει προς την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο Ράλι Μόντε Κάρλο αφού η παραπάνω εξέλιξη τον έθεσε σε ρόλο αφεντικού.

Advertisement
Advertisement

«Ο Thierry είχε κάνει πολύ καλό ράλι μέχρι τώρα, είχε επιδείξει φανταστική ταχύτητα. Είναι δύσκολο να κάνεις όλο το Ράλι Μόντε Κάρλο με αυτό το ρυθμό. Σε αυτό το ράλι χρειάζεσαι και τύχη», είπε ο Ogier που νωρίτερα είχε δύο «στιγμές» τις οποίες δεν πλήρωσε.

neuville-monte17-c640

Έτσι πάει στο τελευταίο σκέλος με προβάδισμα 47.1 δευτερολέπτων από τον teammate του στην M-Sport, τον Ott Tanak! O Εσθονός είχε από την πλευρά του προβλήματα με το κιβώτιο του Ford Fiesta WRC καθώς για ένα διάστημα άλλαζε μόνο του σχέσεις. Κ σα να μην έφτανε αυτό, έχασε και την ενεργητική υποβοήθηση του τιμονιού. Όμως στην πορεία τα προβλήματα λύθηκαν και διατήρησε την ήδη σημαντική διαφορά του από τον τρίτο.

Advertisement

Αυτός είναι ο Jari-Matti Latvala με τον Toyota Yaris WRC αλλά είναι άλλο ενάμιση λεπτό πιο πίσω. Τέταρτος ανέβηκε ο Craig Breen με το Citroen C3, εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Dani Sordo που βγήκε εκτός δρόμου και έχασε ένα λεπτό, όταν έχασε την ενεργητική υποβοήθηση του Hyundai i20 WRC. Έκτος ανέβηκε ο Elfyn Evans που ήταν ο άνθρωπος της ημέρας, κερδίζοντας τρεις ειδικές διαδρομές!

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3:26:10.7
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +47.1
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:20.6
4. Craig Breen / Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +3:47.3
5. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +4:03.2
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +7:27.2
7. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Škoda Fabia R5) +9:15.2
8. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) +12:34.4
9. Bryan Bouffier / Denis Giraudet (Ford Fiesta R5) +14:41.9
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) +14:59.3
Το τελευταίο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 53.72 χιλιομέτρων.