Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Μπροστά ο Neuville, χαμός πίσω του!

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Μπροστά ο Neuville, χαμός πίσω του!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Μπροστά ο Neuville, χαμός πίσω του!

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικά εξελίσσεται το Ράλι Μόντε Κάρλο που αποτελεί εναρκτήριο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης εκ των τεσσάρων ημερών του, στην κορυφή βρίσκεται ο Thierry Neuville και μάλιστα με σημαντικό προβάδισμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Ο οδηγός της Hyundai έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 45.1 δευτερολέπτων, συνεχίζοντας ότι ξεκίνησε να χτίζει το βράδυ της Πέμπτης. Ο Βέλγος κέρδισε τρεις συνεχόμενες ειδικές διαδρομές, με το i20 WRC να χορεύει στους παγωμένους δρόμους. Είχε βέβαια τις… στιγμές του, καθώς δύο φορές έσβησε ο κινητήρας του.

Δεν το πλήρωσε και αρωγός στο να αποκτήσει τέτοιο προβάδισμά ήταν και το λάθος που έκανε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier. Ο Γάλλος το παράκανε με το Ford Fiesta της M-Sport, μπήκε με περισσότερη φόρα σε μία δεξιά καμπή και γλίστρησε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να κολλάει προσωρινά σε ένα μικρό χαντάκι.

Advertisement
Advertisement

Εκεί ο Ogier έχασε περισσότερα από 40 δευτερόλεπτα, θα μπορούσαν όλα να είναι διαφορετικά. Έπεσε όγδοος, 70 και πλέον δευτερόλεπτα μακριά από τον Neuville αλλά όπως συνήθως, λειτούργησε άψογα υπό πίεση. Ήταν ταχύτερος όλων στις δύο τελευταίες ειδικές και μείωσε τη διαφορά.

ogier-monte17-shakedown-g640

Μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του είναι ο teammate του, Ott Tanak, ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία της M-Sport. Από την εξίσωση του Top3 αφαιρέθηκε το όνομα του Kris Meeke καθώς ο Βόρειο-Ιρλανδός πλήρωσε ακριβά ένα λάθος. Γλίστρησε και κατέστρεψε την εμπρός ανάρτηση του Citroen C3 WRC με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει από το σκέλος.

Advertisement

Την ίδια μοίρα είχε και ο Juho Hanninen που έστειλε το Toyota Yaris WRC πάνω σε ένα δέντρο, αφήνοντας τέταρτο τον teammate του στην ιαπωνική ομάδα, Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός είχε τα δικά του προβλήματα, αρχικά με το αυτοκίνητό του να αρνείται να εκκινήσει στο parc ferme και στη συνέχεια, χάνοντας προσωρινά τον έλεγχο στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 2:05:24.6
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +45.1
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +45.4
4. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:09.7
5. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +2:57.8
6. Craig Breen / Scott Martin (Citroen DS3 WRC) +3:04.1
7. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Škoda Fabia R5) +5:50.8
8. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +8:12.1
9. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) +8:22.4
10. Jan Kopecky / Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) +8:38.2

Advertisement

Η τρίτη ημέρα δράσης στο Ράλι Μόντε Κάρλο, εκτυλίσσεται νότια της Gap. Οι οδηγοί καλούνται να καλύψουν 121.39 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που απλώνονται σε πέντε ειδικές διαδρομές.