Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Συναρπαστικό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Neuville

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μεξικού: Συναρπαστικό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Συναρπαστικό πρώτο σκέλος, μπροστά ο Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville ανέλαβε τα ηνία του Ράλι Αργεντινής λίγο πριν το φινάλε του σκέλους της Παρασκευής – σε μία ακόμα συναρπαστική ημέρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport είδε την τύχη να του χαμογελά όταν ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Ott Tanak, έκανε τετ α κε δύο χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής διαδρομής, λόγω σπασμένου άξονα στο Toyota Yaris.

Έτσι ο Neuville έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 11.9 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC, ενώ ο Εσθονός είναι άλλο 1.5 δευτερόλεπτο πιο πίσω έχοντας προβλήματα και με τα φρένα του μέσα στην ημέρα.

Αυτά προκλήθηκαν από τις λίμνες νερού που συχνά έπρεπε να διασχίσει καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των δύο προηγούμενων ημερών, είχαν μετατρέψει πολλές ειδικές σε λασπομαχίες.

Advertisement
Advertisement

Τέταρτος ήταν ο Kris Meeke που είχε τα ηνία στη γενική κατά το πρωινό loop, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον teammate του στην Toyota έχοντας χάσει την τρίτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων του Yaris του.

Ο πέμπτος Andreas Mikkelsen είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό στο Hyundai i20 Coupe WRC, ενώ ο έκτος Elfyn Evans έψαχνε μάταια τη σωστή ισορροπία στο Ford Fiesta της M-Sport.

Advertisement

Ο όγδοος γενικής Jari-Matti Latvala, ανέβηκε μέχρι την τρίτη θέση αλλά ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον έριξε πιο πίσω, στο ράλι #200 της καριέρας τους το WRC.

Τέλος, ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Esapekka Lappi που τέσσερα χιλιόμετρα πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής της ημέρας, είχε έξοδο με το Citroen C3 WRC.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1h11m13.9s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +11.9s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +13.4s
4 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +28.1s
5 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +29.4s
6 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +38.2s
7 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +41.1s
8 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1m13.6s
9 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +1m59.2s
10 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 WRC) +6m11.9

Το σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο του Ράλι Αργεντινής. Τα πληρώματα θα καλύψουν δύο πανομοιότυπα loop τριών ειδικών, με μία υπέρ-ειδική ανάμεσά τους. Συνολικά θα καλύψουν 146.62 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement