Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Το πήρε ο Ogier!

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Μεξικού: Το πήρε ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Το πήρε ο Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Μεξικού, που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που πήρε τα ηνία στο δεύτερο σκέλος, ξεκίνησε την τελευταία ημέρα της δοκιμασίας στη Κεντρική Αμερική με προβάδισμα 35 δευτερολέπτων έναντι του Kris Meeke. Όμως από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή της ημέρας, ο οδηγός της M-Sport ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Κι αυτό διότι ο ομόλογός του στη Citroen που μάλιστα είχε κερδίσει πέρυσι στο Μεξικό, έκανε ένα λάθος τέσσερα χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής «Alfaro». Παρότι με τη βοήθεια των θεατών κατάφερε να συνεχίσει, έχασε 47 δευτερόλεπτα και μαζί, τη δεύτερη θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο Ogier έκανε περίπατο στη συνέχεια, πήρε τους 25 πόντους της νίκης που ήταν η δεύτερη φετινή μετά το Μόντε Κάρλο αλλά και αυτούς της δεύτερης θέσης στην power stage.

Εκεί ο Dani Sordo είχε κλαταρισμένο ελαστικό αλλά αυτό δεν του στοίχισε, με τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη να είναι η καλύτερη που κατέλαβε από το 2015 στην Καταλονία! Όσο για τον Meeke, ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν το Hyundai του Andreas Mikkelsen και το Citroen του Sebastien Loeb, που παρά το κλαταρισμένο ελαστικό που τον έθεσε εκτός κορυφής το Σάββατο, πραγματοποίησε επιτυχημένη επιστροφή στον κόσμο του WRC.

Advertisement

loeb-mex18rbpool-a640

Η τελική κατάταξη:

1  Sebastien Ogier M-Sport Ford 3h53m58.0s
2  Dani Sordo Hyundai 1m13.6s
3  Kris Meeke Citroen 1m29.2s
4  Andreas Mikkelsen Hyundai 1m48.4s
5  Sebastien Loeb Citroen 2m34.6s
6  Thierry Neuville Hyundai 9m13.0s
7  Pontus Tidemand Skoda 10m34.7s
8  Jari-Matti Latvala Toyota 15m47.1s
9  Gus Greensmith Ford 17m19.3s
10  Pedro Heller Ford 24m28.1s
Advertisement