Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Μπροστά ο Sordo, από κοντά ο Loeb

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Μεξικού: Μπροστά ο Sordo, από κοντά ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικού: Μπροστά ο Sordo, από κοντά ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το πρώτο σκέλος του Ράλι Μεξικού, που αποτελεί και τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Dani Sordo της Hyundai Motorsport είναι αυτός που έκλεισε την ημέρα πρώτος, είδε όμως τη διαφορά του να μειώνεται δραστικά στις απογευματινές ειδικές διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στη Λεόν, ήταν εύλογο πως όσοι έβγαιναν πρώτη στο δρόμο τον «καθάριζαν» για τους επόμενους κι αυτό έφερε και τις αλλαγές. Ο Ισπανός ξεκίνησε δυναμικά, πήρε τις δύο πρώτες ειδικές αλλά στη συνέχεια πήρε ένα αναίτιο ρίσκο, όταν έβαλε και ελαστικά μαλακής γόμας, χάνοντας χρόνο.

Πίσω από τον 34χρονο βρίσκεται ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb, που πραγματοποιεί μεγάλη επιστροφή στο WRC με τη Citroen – έστω και με πρόγραμμα περιορισμένων συμμετοχών. Ο 44χρονος κέρδισε τρεις συνεχόμενες ειδικές με το C3 WRC και έκλεισε την ημέρα μόλις 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sordo. Όχι κι άσχημα για κάποιον που απέχει τρία χρόνια και έχει να τρέξει σε χωμάτινο ράλι του παγκοσμίου από τον Μάιο του 2013!

Advertisement
Advertisement

Το Top3 συμπληρώνει ο Ott Tanak που ξεπέρασε τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Toyota Yaris WRC και είναι μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αλσατό. Ακολουθεί ο περυσινός νικητής Kris Meeke με C3 WRC, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier πέμπτο με το Ford Fiesta WRC της M-Sport. O Γάλλος έχει το Hyundai i20 WRC του Andreas Mikkelsen μία ανάσα πίσω του αλλά πιο μετά, οι διαφορές είναι χαώδεις!

meeke-mex18-rbpool-a640

Ο έβδομος Thierry Neuville που είχε πρωτεύσει στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης, έχασε αρχικά χρόνο λόγω προβλήματος στην πίεση καυσίμου και στη συνέχεια στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησης του i20 WRC. Ο Elfyn Evans της M-Sport έκανε τούμπες και δεν θα επανεκκινήσει στο επόμενο σκέλος διότι ο συνοδηγός του, Dan Barritt, υπέστη διάσειση. Ένα ακόμα Fiesta που τέθηκε εκτός μάχης ήταν αυτό του Teemu Suninen που έπεσε πάνω σε μπαριέρα.

Advertisement

Ήταν δύσκολη μέρα και για τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi. Αμφότεροι είχαν θέματα υπερθέρμανσης με τα Yaris, ο πρώτος σταμάτησε μετά και με προβλήματα στον εναλλάκτη ενώ ο δεύτερος είχε έξοδο.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1:46:17.3
2. Sébastien Loeb / Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +7.8
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +11.8
4. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +24.2
5. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +31.0
6. Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +32.1
7. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC +2:00.0
8. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +5:01.1
9. Gus Greensmith / Craig Parry (Ford Fiesta R5) +8:06.0
10. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +8:06.9

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 140.35 αγωνιστικά χιλιόμετρα με δύο πανομοιότυπα loop που έχουν από τρεις χωμάτινες ειδικές έκαστο και στη συνέχεια, με τρία ασφάλτινα σπριντ.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com