Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Ξεκίνημα με Meeke!

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μεξικό: Ξεκίνημα με Meeke!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Ξεκίνημα με Meeke!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kris Meeke με το νέο Citroen C3 WRC έκλεισε το πρώτο σκέλος του Ράλι Μεξικό στην κορυφή, φέρνοντας χαμόγελα στο στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας μετά το κακό της ξεκίνημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Ο τρίτος γύρος της σεζόν αποτελεί και την πρώτη χωμάτινη δοκιμασία, όμως το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ήταν μειωμένο. Ένα σοβαρό ατύχημα στο εθνικό δίκτυο δημιούργησε τεράστιο μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα οι έξι ώρες κατά τις οποίες ήταν κλειστός ο δρόμος, να μην επιτρέψουν στο κονβόι οχημάτων να φτάσει εγκαίρως στη Λεόν που είναι το κέντρο του αγώνα, μετά το εναρκτήριο σόου στην Πόλη του Μεξικό το προηγούμενο βράδυ.

Έτσι, ακυρώθηκαν οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας, τα πρώτα δηλαδή περάσματα από της El Chocolate Και Las Minas. Όταν όμως ξεκίνησε η δράση, ο Meeke πυροβόλησε στην μήκους 54.9 χιλιομέτρων El Chocolate και πήρε τα ηνία. Τα διατήρησε παρά τη νίκη του Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC στη μήκους 19.68 χιλιομέτρων La Minas και μετά, στα τρία μικρά τεστ της Street Stage στο Guanajuato και στο Autodromo de Leon όπου πήραν από ένα (το άλλο ο Elfyn Evans), τα περιθώρια αλλαγών στους χρόνους ήταν μικρά.

Advertisement
Advertisement

Στο φινάλε της ημέρας ο Meeke που πρέπει να τονίσουμε πως ωφελήθηκε από το γεγονός πως έβγαινε αργά στο δρόμο, έχει προβάδισμα 20.9 δευτερολέπτων από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier που με τη σειρά του είχε προβλήματα υπερθέρμανσης στο Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Προβλήματα με τους κινητήρες αντιμετώπισαν και τα τρία i20 WRC που μέχρι εκείνο το σημείο ήτα στις θέσεις 3 έως 5, με τον Neuville να χάνει λιγότερο χρόνο απ’ όλους και παραμένει τρίτος εντός λεπτού από την κορυφή. Αντίθετα ο Hayden Paddon έχασε 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πέσει έβδομος ενώ ο Dani Sordo, παρότι τερμάτισε, ουσιαστικά είναι εκτός μάχης.

Advertisement

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Ott Tanak, με τη θερμοκρασία στον κινητήρα του Fiesta του να βαράει κόκκινα στην μαραθώνια ειδική. Έτσι μείωσε ρυθμό και έπεσε πέμπτος, πίσω από τον Juho Hanninen που είναι το πρώτο Toyota Yaris στην κατάταξη.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την 8η ΕΔ:
1. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) + 1:01:33.8
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +20.9
3. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +56.7
4. Juho Hänninen / Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +1:27.3
5. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +1:32.9
6. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen DS3 WRC) +1:52.8
7. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +2:02.1
8. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2:30.8
9. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +3:24.3
10. Eric Camilli / Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5) +3:59.7

Advertisement