Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Πιο κοντά στη νίκη ο Meeke!

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μεξικό: Πιο κοντά στη νίκη ο Meeke!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μεξικό: Πιο κοντά στη νίκη ο Meeke!

ΑΓΩΝΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Kris Meeke είχε τον έλεγχο στη γενική κατάταξη του Ράλι Μεξικό, που αποτελεί τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και παράλληλα, το πρώτο χωμάτινο τεστ για το 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Μπορεί το Citroen C3 WRC να σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μόνο σε μία εκ των εννέα ειδικών διαδρομών του σκέλους αλλά ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, επωφελήθηκε από τον καιρό αφού δεν έβρεξε και του… βγήκε το ρίσκο με τα σκληρά Michelin καθώς και από το λάθος του διώκτη του, Sebastien Ogier.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε το σκέλος υστερώντας κατά 20 δευτερόλεπτα και προανήγγειλε φουλ επίθεση πριν καθίσει στο αριστερό μπάκετ του Ford Fiesta της M-Sport. Όμως ο Γάλλος είχε ένα τετ α κε και αυτό, παρά τις δύο πρωτιές του σε ειδικές, του στέρησε την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Meeke – πλέον η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 30.9 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Τρίτος παραμένει ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC που πήρε μία ειδική και είναι σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. O Βέλγος έβαλε τα μαλακά ελαστικά για το απογευματινό loop, ελπίζοντας για βροχή αλλά ο καιρός δεν του έκανε τη χάρη. Παραμένει όμως σε θέση βάθρου ενώ η κορεάτικη ομάδα εντόπισε την πηγή των προβλημάτων με τον κινητήρα την προηγούμενη μέρα. Ήταν ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο καυσίμου αυτό που «πλήγωσε» όλα τα Hyundai, με τους μηχανικούς της να το καθαρίζουν και το πρόβλημα να μην εμφανίζεται ξανά.

Ο Ott Tanak πέρασε τέταρτος με το Fiesta της M-Sport, κερδίζοντας μία θέση έναντι του Hayden Paddon που σημάδεψε ένα βράχο με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο από το κλαταρισμένο ελαστικό. Πίσω τους έχει βρεθεί ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Jari-Matti Latvala που ξεπέρασε προβλήματα με τα φρένα το πρωί και το κλατάρισμα που είχε το απόγευμα πετυχαίνοντας τον ίδιο βράχο που είχε πετύχει και ο Paddon!

Advertisement

O Φινλανδός είναι πλέον μπροστά από το έτερο Toyota Yaris WRC, αυτό του Juho Hanninen, που συνεχίζει παρότι ταλαιπωρείται από ίωση.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την 17η ΕΔ:
1. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) + 2:47:33.3
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +30.9
3. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +1:10.5
4. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +2:12.6
5. Hayden Paddon / John Kennard (Hyundai i20 Coupe WRC) +3:25.5
6. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +4:32.9
7. Juho Hänninen / Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) +4:32.9
8. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +5:16.1
9. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +8:22.1
10. Pontus Tidemand / Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +9:26.4

Advertisement