Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δείχνει το δρόμο ο Evans

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δείχνει το δρόμο ο Evans

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Μ. Βρετανίας: Δείχνει το δρόμο ο Evans

ΑΓΩΝΕΣ

Στο πρώτο σκέλος του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας ο Elfyn Evans επιβεβαίωσε τον Sebastien Ogier που τον είχε χρήσει ως φαβορί για τη νίκη στον προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Ο Ουαλός κέρδισε τρεις από τις έξι λασπωμένες ειδικές διαδρομές στα Ουαλικά δάση και έκλεισε το πρώτο σκέλος με προβάδισμα 24 δευτερολέπτων!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η M-Sport έχει κάνει κατάληψη στο Top3 καθώς ακολουθούν άλλα δύο Ford Fiesta WRC, αυτά του Ott Tanak και του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ogier που έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του.

O Tanak ακολουθούσε από κοντά το πρωί αλλά έχασε έδαφος το απόγευμα, ενώ ο Ogier πήρε μία ειδική διαδρομή και παρέμεινε μπροστά από τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe WRC που μαζί με τον Τανακ, έχουν ακόμα μαθηματικά ελπίδες να του χαλάσουν το πάρτι.

Advertisement
Advertisement

Πλήγμα στις προσπάθειες του Βέλγου αποτέλεσε η ποινή 10 δευτερολέπτων που πήρε γιατί καθυστέρησε να φτάσει στην υπέρ-ειδική, διότι το αυτοκίνητό του αρνούνταν να πάρει μπρος. Και οι ατυχίες του συνεχίστηκαν, καθώς ο κινητήρας του Hyundai έσβησε σε μία διασταύρωση, είχε έντονη υποστροφή όλη μέρα ενώ ο συνοδηγός του, Nicolas Gilsoul, έχασε τη φωνή του και μετά βίας μπορεί να δώσει οδηγίες.

Ο Jari-Matti Latvala πάλευε με την υποστροφή και έψαχνε μάταια πρόσφυση με το Toyota Yaris WRC αλλά κατάφερε να κλείσει την ημέρα μπροστά από τον Kris Meeke. Ο Βόρειο-Ιρλανδός έκανε δυναμικό ξεκίνημα αλλά έχασε έδαφος στα απογευματινά περάσματα.

camilli-gb17-rbpool-a640tall

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta 1hr 09min 20.9sec
2. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta + 24.6sec
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 26.8sec
4. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 37.1sec
5. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 41.9sec
6. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 + 42.0sec

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει ένα 17ωρο μαραθώνιο που απλώνεται σε εννέα ειδικές διαδρομές και 142.38 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement