Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Πήρε κεφάλι ο Ogier (+video)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Κροατίας: Πήρε κεφάλι ο Ogier (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Πήρε κεφάλι ο Ogier (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η μάχη στο Ράλι Κροατίας, τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, καλά κρατεί! Μόνο που έχουμε αλλαγή φρουράς στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Εκεί βρίσκεται πλέον ο Sebastian Ogier, που κέρδισε τρεις από τις οκτώ ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους και πάει στην τελευταία ημέρα δράσης έχοντας προβάδισμα 6.9 δευτερολέπτων! Κι αυτό παρ΄λοτι στην πρώτη ειδική του απογευματινού loop, έχασε περίπου 10 δευτερόλεπτα λόγω κλαταρίσματος στο πίσω δεξί ελαστικό.

Μάλιστα πίσω από τον Γάλλο είναι ένα ακόμα Yaris WRC, αυτό του Elfyn Evans, με την Toyota να είναι η κερδισμένη της ημέρας – ο Ουαλός οδηγός κέρδισε κι αυτός μία ειδική.

Όσο για τον Thierry Neuville της Hyundai, είναι άλλα 3μιση δευτερόλεπτα πιο πίσω, αποτέλεσμα ανέλπιστο αν αναλογιστεί κανείς πόσα του πήγαν στραβά. Ξεκινώντας από τη λάθος επιλογή ελαστικών στο ξεκίνημα της ημέρας. Τα Yaris ξεκίνησαν με τα σκληρά P Zero της Pirelli ενώ ο Βέλγος έκανε μεικτή επιλογή με σκληρή/μαλακή γόμα. Προφανώς αποδείχθηκε λανθασμένη καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν αρκετά, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία.

Advertisement
Advertisement

Σα να μην έφτανε το γεγονός πως το πίσω μέρος του i20 Coupe WRC στερούνταν σταθερότητας, ο Neuville είδε κάποια στιγμή τον κινητήρα του να σβήνει αλλά αντιμετώπισε και προβλήματα με τα φρένα του. Άρα η ανάκαμψη το απόγευμα και η διατήρησή του σε απόσταση βολής, αποτέλεσαν μία -τηρουμένων των αναλογιών- θετική εξέλιξη.

Στην κατάταξη ακολουθεί ο teammate του, Ott Tänak, που παραμένει όμως μισό λεπτό μακριά. Ο Εσθονός που έκανε την ίδια λάθος επιλογή ελαστικών με τον Neuville δεν απειλείται αφού ο πλησιέστερος αντίπαλος είναι σχεδόν ένα λεπτό μακριά.

Advertisement

Αυτός είναι ο Adrien Fourmaux με το Ford Fiesta της M-Sport. Μάλιστα ο Γάλλος που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο WRC με World Rally Car, σημείωσε δις τον δεύτερο καλύτερο χρόνο!

fourmaux-croatia21-rd3-b1000x600

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του δεύτερου σκέλους:

1 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC 2:06:35.8
2 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +6.9
3 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC +10.4
4 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +37.8
5 A. Fourmaux R. Jamoul Ford Fiesta WRC +1:29.5
6 G. Greensmith C. Patterson Ford Fiesta WRC +2:23.8
7 T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +2:46.5
8 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +3:51.8

breen-croatia21-rd3-hyundaiphoto-a1000x600

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες), χωρίς ενδιάμεσο σέρβις, που απλώνονται σε 78.58 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
European Le Mans Series: 4η θέση για Λασκαράτο στη Βαρκελώνη
Επανεκκίνηση για τους αγώνες karting και αυτοκινήτου!
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!