Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, αγκαλιά με τον τίτλο ο Tanak

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, αγκαλιά με τον τίτλο ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Neuville, αγκαλιά με τον τίτλο ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το δεύτερο σκέλος του Ράλι Ισπανίας, δέκατου-τρίτου και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Το χθεσινό 1-2-3 της Hyundai Motorsport είναι πλέον 1-2, με τον Thierry Neuville να έχει περάσει στην κορυφή. «Έκανα τη δουλειά μου έως τώρα και τώρα οι teammates μου κάνουν ότι μπορούν για να αντισταθούν στον Tanak, που ήταν πολύ γρήγορος», είπε ο Βέλγος που κέρδισε δύο ειδικές το πρωί συν την τελευταία της ημέρας, παίρνοντας από νωρίς τα ηνία.

Πίσω του λοιπόν οι Dani Sordo και Sebastien Loeb κάνουν ότι μπορούν για να «κόψουν» βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ott Tanak. Ο Ισπανός έκλεισε την ημέρα 3.1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της Toyota, που πήρε τέσσερις ειδικές και «προσπέρασε» τον Αλσατό, εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όλα αυτά ενώ όλα άλλαξαν σήμερα στην ισπανική μάχη, καθώς οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές έδωσαν τη θέση τους στην άσφαλτο, επιφάνεια που θα υπάρχει και στο σκέλος της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο Neuville είναι 41 πόντους πίσω από τον Tanak στη βαθμολογία, με 60 διαθέσιμους για τη νίκη στα δύο τελευταία ράλι της σεζόν και τις Power Stages σε αυτά. Και φυσικά, πως έχουμε και τη μάχη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, εκεί που η Hyundai έχει προβάδισμα οκτώ πόντων έναντι των Ιαπωνών. Μάχη σε όλα τα μέτωπα λοιπόν.

Ενώ μόλις 3.7 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους τρεις μονομάχους για τις θέσεις 2 έως 4, στην πέμπτη θέση έχουμε άλλο ένα Yaris, με τον Jari-Matti Latvala. Η παρουσία του Φινλανδού μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική μιας και ο τρίτος της παρέας των Toyota, o Kris Meeke, είχε ατύχημα το πρωί. Γλίστρησε σε μία αριστερή καμπή, χτύπησε στις μπαριέρες και έχασε ένα τροχό.

Advertisement

Όσο για τον Sebastien Ogier, που είναι 28 πόντους πίσω από τον Tanak, έχασε κάθε ελπίδα για διάκριση την Παρασκευή, όταν έχασε και την ενεργητική υποβοήθηση στο τιμόνι του Citroen C3 WRC. Όμως επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, όχι μόνο επέστρεψε στη μάχη αλλά κέρδισε πολλές θέσεις, ανεβαίνοντας όγδοος.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 2:25:15.8
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +21.5
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +24.6
Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) +25.2
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +46.8
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +1:09.2
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1:24.5
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +4:09.9
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 R5) +6:35.2
Camilli / Veillas (Citroën C3 R5) +6:38.2