Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: O Meeke πήρε φόρα στην άσφαλτο

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ισπανίας: O Meeke πήρε φόρα στην άσφαλτο

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: O Meeke πήρε φόρα στην άσφαλτο

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλαγή σκηνικού στο Ράλι Καταλονίας-Ισπανίας που αποτελεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και πρώτο με μεικτές επιφάνειες στις ειδικές διαδρομές. Από το χώμα της Παρασκευής περάσαμε σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, με τον Kris Meeke να παίρνει τα ηνία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βόρειο-Ιρλανδός διανύει μία δύσκολη σεζόν, με μοναδική νίκη στο Μεξικό τον περασμένο Μάρτιο. Όμως πάτησε γκάζι από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή του δεύτερου σκέλους, την οποία και κέρδισε περνώντας στην κορυφή της κατάταξης.

Από εκεί και πέρα, ο εργοστασιακός οδηγός της Citroen ήλεγξε το προβάδισμά τους στις έξι ειδικές διαδρομές που ακολούθησαν, την ώρα που πίσω του γίνεται πραγματικά χαμός! Σε κάθε ειδική διαδρομή είχαμε αλλαγές θέσεων, με τους Sebastien Ogier και Ott Tanak (M-Sport) αλλά και τους Thierry Neuville και Dani Sordo (Hyundai Motorsport) να μάχονται δίχως αύριο!

Advertisement
Advertisement

Αυτός που έκλεισε την ημέρα στη δεύτερη θέση της γενικής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, που βελτίωσε το set-up του Ford Fiesta WRC στο μεσημεριανό service και είναι 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Meeke αλλά 1.5 μπροστά από τον τρίτο Tanak που προχώρησε σε αλλαγή κιβωτίου.

tanak-spain17-a640tall

Τέταρτος ανέβηκε ο Juho Hanninen με το Toyota Yaris WRC, την ώρα που η μέρα της Hyundai εξελισσόταν σε εφιάλτης. Ο Neuville ξεπέρασε τα προβλήματα υποστροφής αλλά μετά προδόθηκε από τα υδραυλικά του i20 Coupe WRC. Σταμάτησε στην απλή διαδρομή για επιδιορθώσεις και επιδιώκοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος είχε έξοδο καθοδόν για την επόμενη ειδική! Εκεί έφτασε με πληγωμένο αυτοκίνητο και τρία λεπτά καθυστέρηση, πράγμα που του έφερε ποινή 30 δευτερολέπτων.

Advertisement

Όσο για τον τοπικό ήρωα Sordo και τον πρωταγωνιστή του πρώτου σκέλους Andreas Mikkelsen, χτύπησαν το ίδιο τοιχίο στη δωδέκατη ειδική διαδρομή και εγκατέλειψαν από το σκέλος. Ο Ισπανός με σπασμένο σύστημα διεύθυνσης, ο Νορβηγός γιατί έχασε ένα τροχό.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) 2:16:21.1
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +13.0
3. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +14.5
4. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +34.0
5. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +53.2
6. Esapekka Lappi / Janne Ferme (Toyota Yaris WRC) +1:22.1
7. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Ford Fiesta WRC) +1:39.8
8. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen C3 WRC) +2:00.7
9. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +3:15.1
10. Éric Camilli / Benjamin Veillas (Ford Fiesta R5) + 5:40.8

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει πάλι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Συγκεκριμένα τρία πανομοιότυπα loop που περιλαμβάνουν από 3 ΕΔ, με το συνολικό πεδίο μάχης να απλώνεται σε 74.26 χιλιόμετρα.