Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ο Loeb τους έδειξε πως γίνεται!

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ο Loeb τους έδειξε πως γίνεται!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Ισπανίας: Ο Loeb τους έδειξε πως γίνεται!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Loeb ολοκλήρωσε με ονειρικό τρόπο την «περιορισμένη» επιστροφή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, πανηγυρίζοντας τη νίκη στην Ισπανία, των τρίτο και τελευταίο αγώνα του προγράμματος του φέτος με τη Citroen.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Παρότι είναι ήδη στα 44, η συμμετοχή του στα Ράλι Μεξικού, Γαλλίας και Ισπανίας, ξεσήκωσε τους φίλους του σπορ. Όμως ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι δεν θα περίμεναν πως θα έφτανε σε νίκη, καθώς φέτος είναι και μία σεζόν όπου η Citroen δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική.

Να όμως που ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την νίκη Νο79, επικρατώντας του ανταγωνισμού στο μεικτών επιφανειών ράλι της Καταλονίας. Ο Αλσατός είχε σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση στο τέλος του σκέλους του Σαββάτου και ήταν 8 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας, κερδίζοντας το στοίχημα με τα ελαστικά σκληρής γόμας της Michelin. Και παρά το λάθος που έκανε στην προτελευταία ειδική διαδρομή, κράτησε τα ηνία και πανηγύρισε την ένατη νίκη του στην ιβηρική χώρα.

Ο Loeb που έβαλε τέλος στην πλήρη εμπλοκή του στο WRC στο τέλος του 2012 και είχε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το 2013, μιμήθηκε τον Kimi Raikkonen που πριν από μία εβδομάδα στο Ώστιν, είχε πετύχει την πρώτη του νίκη στην F1 μετά από μία πενταετία. Μία πενταετία λοιπόν μετά, πανηγύρισε και ο Loeb, που ήταν πανευτυχής στο βάθρο.

loeb-spain18-rbpool-b640

Advertisement

Όμως κι ο Sebastien Ogier, παρότι ηττημένος από τον πάλαι ποτέ μεγάλο του αντίπαλο, έφυγε από την Ισπανία χαμογελώντας. Μπορεί η λάθος επιλογή ελαστικών να του στέρησε τη νίκη, ωστόσο η δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη αλλά και η δεύτερη θέση στην power stage, επέτρεψαν στον Γάλλο να περάσει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο οδηγός της M-Sport  έφτασε τους 204 βαθμούς, την ώρα που ο Thierry Neuville έμεινε στους 201. Ο Βέλγος έβαλε σημάδι μία πέτρα λίγο πριν το φινάλε, με αποτέλεσμα να σπάσει τον πίσω δεξιά τροχό του Hyundai i20 Coupe WRC, να χάσει για μισό δευτερόλεπτο την τρίτη θέση στη γενική από τον teammate του Ogier, Elfyn Evans, αλλά να μείνει και στο μηδέν στην power stage. Έτσι οι δυο τους πάνε στην Αυστραλία, για την τελική μάχη, με ελάχιστη διαφορά και όλα ανοιχτά!

Advertisement

Πέμπτος ήταν ο Dani Sordo με Hyundai i20 και έκτος ο Ott Tanak που ανέκαμψε από την ατυχία του Σαββάτου και κατάφερε επικρατώντας στην power stage, να διατηρήσει κάποιες, έστω και λιγοστές ελπίδες σε ότι αφορά στη διεκδίκηση του τίτλου. Έχει 181 πόντους, έναντι 201 του Neuville και 204 του Ogier.

Η τελική κατάταξη:
Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) 3:12:08.0
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2.9
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +16.5
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +17.0
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +18.6
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:03.9
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:16.6
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:26.4
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +2:07.0
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +2:48.2

Ο τελευταίος γύρος της σεζόν, το Ράλι Αυστραλίας, διεξάγεται στις 15-18 Νοεμβρίου.

Advertisement