Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Νίκη για Meeke, μισός τίτλος για Ogier

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Ισπανίας: Νίκη για Meeke, μισός τίτλος για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Ισπανίας: Νίκη για Meeke, μισός τίτλος για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Τη δεύτερη φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Kris Meeke, που απέφυγε τα δράματα στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Καταλονίας-Ισπανίας που αποτέλεσε τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όμως «νικητής» νιώθει και ο δεύτερος Sebastien Ogier που διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 37 πόντους, με μόλις δύο ράλι να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Meeke που έχει μία δύσκολη σεζόν φέτος, κέρδισε πέντε από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας με το Citroen C3 WRC, σφραγίζοντας την επιτυχία. Ηττήθηκε μόνο στην power stage από τον Ogier, με τη μεταξύ τους διαφορά να αγγίζει το μισό λεπτό.

Όμως ο οδηγός της M-Sport μόνο στεναχωρημένος δεν ήταν καθώς οι βαθμοί της δεύτερης θέσης στην τελική κατάταξη και της πρωτιάς στην power stage, τον έχουν φέρει αγκαλιά με την κατάκτηση ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο teammate του, Ott Tanak, που έτσι «προσπέρασε» στη βαθμολογία τον Thierry Neuville της Hyundai Motorsport που εγκατέλειψε και από το τρίτο σκέλος, μετά από χτύπημα σε βράχο στην τελευταία ΕΔ του πρωινού loop.

Εντός λεπτού από την κορυφή ήταν μόνο ο Juho Hanninen με το Toyota Yaris WRC, που για τρίτο συνεχόμενο ράλι ήταν στο Top4. Η πέμπτη θέση ήταν το καλύτερο φετινό πλασάρισμα του Mads Ostberg ενώ την πρώτη του φετινή νίκη στην κατηγορία WRC2, πανηγύρισε ο όγδοος γενικής, Teemu Suninen.

H κατάταξη:
1. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 3hr 01min 21.1sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 28.0sec
3. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta + 33.0sec
4. J Hänninen / K Lindstrom FIN Toyota Yaris + 54.1sec
5. M Østberg / T Eriksen NOR Ford Fiesta + 2min 26.2sec
6. S Lefebvre / G Moreau FRA Citroën C3 + 2min 43.0sec