Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ξεκίνημα με φόρα για Tanak

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ξεκίνημα με φόρα για Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ξεκίνημα με φόρα για Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Φάνηκε από το shakedown πως έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη του στη Φινλανδία. Ο Ott Tanak αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες του για τον τίτλο, κερδίζοντας τις έξι από τις πρώτες επτά ειδικές διαδρομές του Ράλι Γερμανίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Toyota ήταν ταχύτερος όλων στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης και παρότι «ψαχνόταν» με την ισορροπία του Yaris WRC στην εναρκτήρια ειδική της Παρασκευής, στη συνέχεια κόλλησε το πόδι στο πάτωμα και έκανε το 5 στα 5!

Έτσι ο Εσθονός έκλεισε την ημέρα με προβάδισμα 12.3 δευτερολέπτων, με πλησιέστερο αντίπαλο στις μάχες στους αμπελώνες του Μόζελ και τα τοπία του Σάαρλαντ, τον Sebastien Ogier. Ο οδηγός της M-Sport πήρε προσωρινά τα ηνία πρωτεύοντας στην ΕΔ2, όμως στη συνέχεια δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα του Tanak.

Advertisement
Advertisement

Όμως μετά από 101.42 αγωνιστικά χιλιόμετρα, μάλλον τον νοιάζει περισσότερο όχι το που είναι ο πρώην teammate του αλλά που βρίσκεται ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Ο λόγος φυσικά για τον Thierry Neuville που ξεκίνησε τον ένατο γύρο της σεζόν με προβάδισμα 21 πόντων.

Ο Βέλγος είχε διαρροή λαδιού στο κιβώτιο του Hyundai i20 Coupe WRC, το οποίο και άλλαξε στο μεσημεριανό σέρβις. Είναι τρίτος και ακολουθεί τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

latvala-ger18-rbpool-a640tall

Advertisement

Πίσω του γίνεται χαμός, μία μάχη ανάμεσα σε δύο Yaris, ένα Fiesta και ένα i20. Μόλις 5 δευτερόλεπτα χωρίζουν τέσσερις οδηγούς, συγκεκριμένα τους Elfyn Evans, Jari-Matti Latvala, Dani Sordo και Esapekka Lappi.

Θα έχουν άφθονο χρόνο να κονταροχτυπηθούν στα 150.12 αγωνιστικά χιλιόμετρα του Σκέλους του Σαββάτου, που χωρίζονται σε οκτώ ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:

Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 59:22.6
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 12.3
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +27.4
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 37.8
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 38.8
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 42.7
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 42.8
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 58.0
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 59.0
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 1:21.4
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +1:28.1