Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Τα ηνία ο Latvala, ατύχημα για Ogier (vid)

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Τα ηνία ο Latvala, ατύχημα για Ogier (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Τα ηνία ο Latvala, ατύχημα για Ogier (vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από μία ημέρα συναρπαστικού εμφυλίου, ο Jari-Matti Latvala είδε στο φινάλε του πρώτου σκέλους τις ελπίδες του για νίκη στο Ράλι Γερμανίας να ανεβαίνουν κατακόρυφα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αιτία το λάθος του teammate του, Sebastien Ogier, στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή «Moselland» με το οποίο θα ολοκληρωνόταν η ημέρα! «Έκανα λάθος, καθυστέρησα να φρενάρω. Ήταν μία τυφλή καμπή όπου το πρωί είχα φρενάρει πρόωρα. Στο δεύτερο πέρασμα, ήθελα να είμαι πιο ακριβής αλλά καθυστέρησα. Δεν ήταν μεγάλο λάθος αλλά με έστειλε εκτός αγώνα», είπε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής που μέχρι εκείνο το σημείο είχε προβάδισμα 5 δευτερολέπτων έναντι του Latvala.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα επανεκκινήσει χάρη στο σύστημα Rally-2 αλλά με χρονική ποινή 10 λεπτών, ξέρει πως είναι πολύ δύσκολο να μπει στους βαθμούς. Μπορεί όμως να στοχεύσει στους τρεις πόντους που χαρίζει η Powerstage. Όλα αυτά, ενώ τους δύο οδηγούς της Volkswagen Motorsport χωρίζουν 44 βαθμοί! Βέβαια… για να μειωθεί δραστικά η μεταξύ τους διαφορά, θα πρέπει ο Latvala να πάρει τους 25 πόντους της νίκης.

O Meeke ονειρεύεται την πρώτη του νίκη στο WRC, σε ένα ράλι όπου η Citroen είναι αήττητη (10 νίκες με τον Sebastien Loeb, 1 πέρυσι με τον Dani Sordo)

Advertisement
Advertisement

Ο πλησιέστερος αντίπαλος του είναι στα 37 δευτερόλεπτα και είναι ο Kris Meeke με το εργοστασιακό DS3 WRC. Ο Βόρειο-Ιρλανδός ξεκίνησε στραβά στη Γερμανία, με ένα λάθος στην πρώτη ειδική να του στερεί χρόνο. Κατάφερε όμως να βρεθεί μπροστά από τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Πέντε δευτερόλεπτα πίσω του είναι ο Dani Sordo, σπεσιαλίστας στην άσφαλτο, που κυνηγάει το πρώτο θετικό του αποτέλεσμα με τη Hyundai ενώ άλλα τρία πιο πίσω είναι το τρίτο Polo R WRC, με τον Andreas Mikkelsen. Σε απόσταση βολής βρίσκεται και το δίδυμο που απαρτίζουν ο Thierry Neuville με το Hyundai i20WRC (παρά το τρομακτικό του ατύχημα στο shakedown – δείτε το ΕΔΩ) και ο Mikko Hirvonen με το προετοιμασμένο από την M-Sport, Ford Fiesta RS WRC.

Ο Robert Kubica βγήκε εκτός δρόμου στην 3η ειδική και χρειάστηκε τη βοήθεια των θεατών για να επιστρέψει στο δρόμο. Έχασε όμως τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 22η θέση.

Τυχερός στην ατυχία του ο πρώην άσος της Formula 1

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ6:

1. Jari-Matti Latvala VW 59m36.8s
2. Kris Meeke Citroen +37.0s
3. Dani Sordo Hyundai +42.6s
4. Andreas Mikkelsen VW +45.6s
5. Thierry Neuville Hyundai +53.1s
6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +55.0s
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +1m00.2s
8. Mads Ostberg Citroen +1m01.9s
9. Bryan Bouffier Hyundai +1m35.6s
10. Martin Prokop Czech Ford +2m07.1s

Πρωτοπορία: ΕΔ 1-5 Ogier, ΕΔ6 Latvala
Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 3, Ogier 3

Advertisement

To δεύτερο σκέλος του Ράλι Γερμανίας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες).

Δείτε στο video που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές του πρώτου σκέλους…

Advertisement