Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, κορυφή στη βαθμολογία για Ogier

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, κορυφή στη βαθμολογία για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Νίκη για Tanak, κορυφή στη βαθμολογία για Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την παρθενική του νίκη στην Ιταλία τον Ιούνιο, ο Ott Tanak βρέθηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Ο Εσθονός διαχειρίστηκε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο Ράλι Γερμανίας και πανηγύρισε ξανά!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πίσω από τον οδηγό της M-Sport, με διαφορά 16.4 δευτερολέπτων, τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen με το Citroen C3 WRC, στο καλύτερο πλασάρισμά του απ’ όταν εντάχθηκε στη γαλλική ομάδα. Το Top3 συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier, σε ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Ο Γάλλος πήγε στη Γερμανία όντας ισόβαθμος με τον Thierry Neuville, όμως η σπασμένη ανάρτηση στο Hyundai i20 Coupe WRC κατέστρεψε το ράλι του Βέλγου! Έτσι ο οδηγός της M-Sport πήρε προβάδισμα 17 βαθμών, μετά το δέκατο εκ των δεκατριών ράλι του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αυτή τη νίκη, ο Tanak είναι μόλις άλλους 16 πίσω άρα μπήκε και ο ίδιος στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου. «Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μη μονομαχήσω για τον τίτλο, θα δώσω λοιπόν τη μάχη μου. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε αν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο», είπε ο 29χρονος.

Tanak-ger17-e640

Όσο για τον teammate του, δεν πίεσε ιδιαίτερα τον Mikkelsen αλλά πέραν των 15 βαθμών της 3ης θέσης, πήρε και δύο πόντους στην Power Stage και έκανε μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου του. O Neuville έμεινε 44ος.

Advertisement

Τέταρτος τερμάτισε ο Juho Hänninen με το Toyota Yaris WRC, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά την 3η θέση στη Φινλανδία. Στην τελευταία ειδική διαδρομή κρίθηκε η 5η θέση, με τον Craig Breen να «προσπερνάει» τον Elfyn Evans, παρότι είχε ανώμαλη προσγείωση από ένα άλμα, ραγίζοντας το παρμπρίζ του C3 WRC.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
1. O Tänak / M Järveoja EST Ford Fiesta 2hr 57min 31.7sec
2. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Citroën C3 + 16.4sec
3. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 30.4sec
4. J Hänninen / K Lindström FIN Toyota Yaris + 1min 49.2sec
5. C Breen / S Martin IRL Citroën C3 + 2min 01.5sec
6. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta + 2min 03.4sec

Advertisement

Το Top3 της βαθμολογίας:
1. S Ogier 177
2. T Neuville 160
3. O Tänak 144

Ακολουθεί διάλειμμα έξι εβδομάδων, με το μεικτής επιφάνειας Ράλι Ισπανίας, να διεξάγεται στις 5 έως 8 Οκτωβρίου.