Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ανέλπιστο 1-2 για τη Hyundai

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ανέλπιστο 1-2 για τη Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Ανέλπιστο 1-2 για τη Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο ένατος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωτάθλημα Ράλι καθώς η πρωτοπορία άλλαξε τρεις φορές χέρια στο τελευταίο του σκέλος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μεγάλος θριαμβευτής ήταν ο Thierry Neuville που πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στο WRC αλλά και πρώτη της Hyundai μετά την επιστροφή της στο σπορ! Μάλιστα, οι Κορεάτες έκαναν το 1-2 με τα i20 WRC καθώς ο Dani Sordo τερμάτισε δεύτερος!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Sebastien Ogier εκτός μάχης, ο Jari-Matti Latvala είχε προβάδισμα σχεδόν ενός λεπτού και τέσσερις ειδικές να τον χωρίζουν από τη δική του πρώτη νίκη σε ασφάλτινο ράλι. Μία νίκη που θα τον έφερνε σε απόσταση βολής από τον teammate του στη Volkswagen Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Όμως στην πρώτη μόλις ειδική της ημέρας, έπεσε θύμα του γλιστερού οδοστρώματος και έστειλε το Polo R WRC στα αμπέλια. Ταυτόχρονα, έστελνε και τις ελπίδες του για τίτλο στα σκουπίδια. Η… «αυτοκτονία» του Φινλανδού παρέδωσε τα ηνία στον Kris Meeke που ξαφνικά βρέθηκε αγκαλιά με την πρώτη του νίκη στο WRC! Όμως ιδανικός αυτόχειρας κι αυτός, προδόθηκε από λάθος στις σημειώσεις και στο ξεκίνημα της επόμενης ειδικής διαδρομής, έστειλε το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC σε ένα τοίχο. Κάπου εκεί άρχισε να χτυπάει και το κεφάλι του για την εξέλιξη αυτή…

Οι οδηγοί της Hyundai δέχθηκαν με χαρά τα δώρα και έκαναν το 1-2, σε ένα ανέλπιστο come back για τον Neuville που παραλίγο να μην ξεκινήσει καν στο Ράλι Γερμανίας, μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο shakedown.

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen με το τρίτο Polo R WRC, μπροστά από τα δύο Ford Fiesta WRC της M-Sport. Τέταρτος ήταν ο νεαρός Elfyn Evans, στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, με τον καλύτερο χρόνο στην powerstage (που χαρίζει 3 επιπλέον βαθμούς) να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Advertisement

Εκτός μάχης με πρόβλημα στο κιβώτιο του δικού του Fiesta τέθηκε ο Robert Kubica ενώ στη λίστα των οδηγών που είχαν ατυχήματα, μπήκε και το όνομα του Bryan Bouffier με το τρίτο εργοστασιακό i20 WRC.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη στη Γερμανία:

1. Thierry Neuville Hyundai 3h07m20.2s
2. Dani Sordo Hyundai +40.7s
3. Andreas Mikkelsen VW +58.0s
4. Elfyn Evans M-Sport Ford +1m03.6s
5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1m10.5s
6. Mads Ostberg Citroen +1m22.7s
7. Martin Prokop Czech Ford +4m52.8s
8. Dennis Kuipers M-Sport Ford +9m18.1s
9. Pontus Tidemand M-Sport Ford +11m35.4s
10. Ott Tanak Autotek Ford +11m37.2s

Advertisement

Πρωτοπορία: ΕΔ 1-5 Ogier, ΕΔ6-14 Latvala, ΕΔ15 Meeke, ΕΔ16-18 Neuville
Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 8, Ogier 3, Kubica 2, Meeke 1, Neuville 1, Hirvonen 1, Evans 1

Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το Ράλι Αυστραλίας, στις 11-14 Σεπτεμβρίου.