Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξεκίνημα με Tanak

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξεκίνημα με Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξεκίνημα με Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak με το Ford Fiesta WRC ήταν ο νικητής της εναρκτήριας ειδικής διαδρομής του Ράλι Φινλανδίας, που αποτελεί τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο Εσθονός χρειάστηκε 1.44.1 για να καλύψει τη μήκους 2.31 km υπέρ-διαδρομή Harju 1, με την οποία το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε η αυλαία του… «Grand Prix των Ράλι»! Πράγμα που ξεσήκωσε τους χιλιάδες συμπατριώτες του που έχουν μετατρέψει τη Σκανδιναβική μάχη σε εντός έδρας αγώνα για τον ήρωά τους.

«Είναι από τα ράλι που σε κάνουν να χαμογελάς. Σέβομαι απεριόριστα αυτές τις ειδικές διαδρομές, αποτελούν μεγάλη πρόκληση αλλά όταν νιώθεις καλά πίσω από το τιμόνι, τις απολαμβάνεις», είπε ο Tanak.

Advertisement
Advertisement

Ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe WRC ήταν δεύτερος, με διαφορά 1.1 sec, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier ήταν άλλα 0.4sec πιο πίσω, με τους δύο να δίνουν πλέον μεγάλη μάχη για το φετινό θρόνο!

Ακολουθούν το Citroen C3 WRC του Craig Breen, το Toyota Yaris WRC του Jari-Matti Latvala και το i20 Coupe WRC του Hayden Paddon.

Jeets-fin17-rbpool-a640