Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Tanak

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Πέντε συνεχόμενες πρωτιές σε ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους, έφεραν τον Ott Tanak κοντά στην κατάκτηση της νίκης στο Ράλι Φινλανδίας, όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Την Παρασκευή ο οδηγός της Toyota μαχόταν στα… δέκατα με τον ομόλογό του στη Citroen Mads Ostberg, καθώς οι δυο τους είχαν εναλλαχθεί τέσσερις φορές στην κορυφή της κατάταξης! Όμως αυτή τη φορά ο Νορβηγός δεν είχε απάντηση στις ορέξεις του Εσθονού που το πρωί έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στις γρήγορες ειδικές του Grand Prix των Ράλι και εκεί, έχτισε τη διαφορά του. Στο τέλος της ημέρας αυτή ήταν στα 39 δευτερόλεπτα!

Ο Ostberg πήρε την απόφαση να κουβαλήσει και δεύτερη ρεζέρβα στις απογευματινές ειδικές αλλά αυτό φαίνεται πως επηρέασε την ισορροπία του C3 WRC, με αποτέλεσμα να τον βάλει στο στόχαστρο ένα άλλο Yaris WRC: αυτό του Jari-Matti Latvala. O τοπικός ήρωας, που μετράει τρεις νίκες σε αυτό το ράλι, «έφαγε» 12.2 sec της διαφοράς τους το απόγευμα, κατεβάζοντάς τη στα 5.4 sec!

Advertisement
Advertisement

Εκτός απροόπτου αυτοί οι τρεις θα κλείσουν και τις θέσεις του βάθρου αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο. Αυτός είναι ο περυσινός νικητής Esapekka Lappi, με ένα ακόμα Yaris. Πήρε κι αυτός τρεις ειδικές το Σάββατο και έτσι σκαρφάλωσε από την όγδοη θέση στην τέταρτη!

Από κοντά βρίσκονται και οι http://www.newsauto.gr/tag/paddon/ και Teemu Suninen, με τα Hyundai i20 Coupe WRC και Ford Fiesta WRC που συνεχίζουν να τρώγονται χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier όχι μόνο δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη αλλά πραγματοποιεί χαμηλή πτήση στο σκανδιναβικό ράλι, έπεσε έβδομος και θα μπορούσε να είναι και πιο πίσω αν η M-Sport δεν έδινε εντολή στον Elfyn Evans να… μη πατάει και πολύ γκάζι!

Advertisement

neuville-finland18-a640

Το μοναδικό θετικό για τον Γάλλο είναι πως ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Thierry Neuville, παραμένει δέκατος με το Hyundai i20 Coupe WRC. Τους χωρίζουν 27 πόντοι.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του πρώτου σκέλους:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2hr 13min 18.2sec
2. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 39.0sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 44.4sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 1min 20.6sec
5. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 1min 29.6sec
6. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 1min 45.1sec

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει μόλις 45.72 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που αφορούν τέσσερις ειδικές διαδρομές.