Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πετάει ο Lappi, κλαίει ο Latvala

Ελλάδα 1:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πετάει ο Lappi, κλαίει ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πετάει ο Lappi, κλαίει ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν και το δεύτερο σκέλος του Ράλι Φινλανδίας, που αποτελεί τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Γιατί ενώ ο Jari-Matti Latvala είχε πάρει το πάνω χέρι, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Toyota Yaris WRC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Έτσι ο νεαρός teammate του, Esapekka Lappi, πέρασε ξανά στην κορυφή και είναι αγκαλιά με την παρθενική του νίκη – στην μόλις τέταρτη εμφάνισή του με World Rally Car! Ο 26χρονος είχε ξεκινήσει με πλεονέκτημα το σκέλος αλλά ο έμπειρος Latvala πήρε πέντε συνεχόμενες ειδικές και μαζί την πρωτοπορία. Μέχρι το δεύτερο πέρασμα στη θρυλική ειδική «Ouninpohja» όπου το Yaris του έμεινε στην άκρη του δρόμου.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην καριέρα μου. Ένιωθα πολύ καλά πίσω από το τιμόνι, απολάμβανα την οδήγηση αλλά όταν προκύπτει ένα τέτοιο τεχνικό πρόβλημα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», είπε ο Φινλανδός.

Advertisement
Advertisement

Πλέον ο Lappi έχει προβάδισμα σχεδόν 50 δευτερολέπτων, το οποίο καλείται να διαχειριστεί στο τελευταίο σκέλος του «Grand Prix» των ράλι. Πίσω του όμως, γίνεται χαμός για τις θέσεις στο βάθρο. Δεύτερος είναι ο Teemu Suninen που τρέχει μόλις δεύτερη φορά με World Rally Car, ένα Ford Fiesta WRC.

Στην τρίτη θέση συναντάμε άλλο ένα Yaris, με άλλον ένα Φινλανδό, τον Juho Hänninen, που όμως έχασε χρόνο με σπασμένη αντιστρεπτική ράβδο και πλέον νιώθει στην πλάτη του καυτή την ανάσα του Elfyn Evans. Παρά τα λάθη του ο Craig Breen είναι πέμπτος με το Citroen C3 WRC αλλά απειλείται από τον Thierry Neuville που θα επιδιώξει να πάρει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς με το Hyundai i20 Coupe WRC. Ο Βέλγος κέρδισε δύο θέσεις και θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Sebastien Ogier.

ogier-finland17-ss4-damage640tall

Advertisement

Ο Γάλλος δεν επανεκκίνησε καθώς ο συνοδηγός του, Julien Ingrassia, υπέστη διάσειση στην έξοδο που είχαν την Παρασκευή και βγήκε νοκ άουτ για δύο εβδομάδες!

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) 2:13:02.7
2. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +49.1
3. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +53.4
4. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +54.7
5. Craig Breen / Scott Martin (Citroen C3 WRC) +1:16.9
6. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) +1:31.6
7. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +2:07.5
8. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +2:59.1
9. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +3:54.0
10. Mads Østberg / Torstein Eriksen (Ford Fiesta WRC) +4:23.6

Advertisement

ostberg-fin17-rbpool-a640