Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Επιστροφή στις νίκες για Tanak

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Επιστροφή στις νίκες για Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Επιστροφή στις νίκες για Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας στο σκέλος του Σαββάτου, ο Ott Tanak απέφυγε κακοτοπιές στα μόλις 45 αγωνιστικά χιλιόμετρα της τελευταίας ημέρας δράσης στη Φινλανδία. Έτσι, πανηγύρισε τη νίκη στον όγδοο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα, ο 30χρονος βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του στο WRC. Μάλιστα, ο οδηγός της Toyota έγινε ο πρώτος Εσθονός που πανηγύρισε στο φημισμένο ράλι της γειτονικής χώρας από τον Markko Martin το 2003.

Το τελικό του προβάδισμα μετά από σχεδόν 320 αγωνιστικά χιλιόμετρα στις χωμάτινες σκανδιναβικές διαδρομές ήταν στα 32.7 δευτερόλεπτα. Μάλιστα ήταν ταχύτερος όλων και στην Power Stage άρα έφυγε από τη Φινλανδία έχοντας τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή, αναζωπυρώνοντας έτσι τις όποιες ελπίδες έχει για να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Είναι πλέον 25 πόντους πίσω από τον Sebastien Ogier και 46 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Mads Ostberg με το C3 WRC της Citroen, στην καλύτερή του εμφάνιση μετά από τρία χρόνια! Ο Νορβηγός δέχθηκε στο τελευταίο σκέλος ασφυκτική πίεση από τον Jari-Matti Latvala, ωστόσο αρνήθηκε να επιτρέψει το 1-2 της Toyota. Κράτησε λοιπόν τη δεύτερη θέση για μόλις 2.8 δευτερόλεπτα!

Ο Latvala αρκέστηκε στο να βρεθεί στο βάθρο στον εντός έδρας αγώνα του, τερματίζοντας ένα λεπτό μπροστά από το Hyundai i20 Coupe WRC του Hayden Paddon.

Rally-Finland-2018-podium-rbpool-a640

Advertisement

Πέμπτος ανέβηκε στο φινάλε ο Ogier, που ταλαιπωρήθηκε αρχικά από τη σειρά εμφάνισης στο δρόμο και στη συνέχεια από την αδυναμία να πάρει τα μέγιστα από το ανανεωμένο Ford Fiesta WRC της M-Sport, που έφερε νέο αεροδυναμικό πακέτο και αποσβεστήρες.

Μάλιστα ενώ το Σάββατο η ομάδα είχε δώσει εντολή στον Elfyn Evans να σηκώσει το πόδι από το γκάζι για να τον «προσπεράσει» ο παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτή τη φορά έδωσε εντολή στον Teemu Suninen να φτάσει με καθυστέρησε στον έλεγχο, ώστε να πάρει χρονική ποινή. Αυτή ήταν 20 δευτερολέπτων και τον έριξε πίσω από τον Ogier.

Advertisement

suninen-finland18-rbpool-a640

Με τον Neuville μόλις ένατο, ο Γάλλος μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 21 πόντους, με πέντε ράλι να απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη στη Φινλανδία:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2hr 35min 18.1sec
2. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 32.7sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 35.5sec
4. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 1min 35.6sec
5. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 2min 15.0sec
6. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 2min 19.2sec

Advertisement

Επόμενος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το Ράλι Γερμανίας, στις 16-19 Αυγούστου.