Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Αγκαλιά με τη νίκη ο Meeke

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Αγκαλιά με τη νίκη ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Αγκαλιά με τη νίκη ο Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα καθοριστικό βήμα προς τη νίκη στο Ράλι Φινλανδίας, όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, έκανε ο Kris Meeke. Ο Βόρειο-Ιρλανδός διπλασίασε το προβάδισμά του στις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου και πλέον έχει «μαξιλαράκι ασφαλείας» της τάξης των 41 δευτερολέπτων!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο οδηγός της Citroen ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα, κερδίζοντας έδαφος έναντι του διώκτη του, Jari-Matti Latvala, χάρη σε εντυπωσιακή εμφάνιση στη μήκους 33 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή «Ouninpohja» – μία δοκιμασία με περισσότερα από 70 άλματα… τέρμα γκάζι!

Μόνο εκεί πήρε 13 δευτερόλεπτα, ουσιαστικά κόβοντας τα φτερά του οδηγού της Volkswagen Motorsport που ονειρευόταν εντός έδρας νίκη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Βέβαια έχουμε ακόμα ένα σκέλος, όλα μπορούν να συμβούν αλλά ο Meeke κάνει ίσως τον αγώνα της ζωής του, όντας ταχύτερος και στο απογευματινό πέρασμα από την εν λόγω ειδική διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

«Χθες ήταν μία από τις καλύτερες ημέρες που έχω περάσει πίσω από το τιμόνι ενός rally car αλλά σήμερα, τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα», είπε ο Meeke που παραδέχεται πως πλέον επικεντρώνεται στο να οδηγήσει το DS3 WRC με ασφάλεια στον τερματισμό.

Στο βάθρο δεν αποκλείεται να έχει εξ αριστερών του τον Craig Breen, που διεκδικεί μία θέση στην επιστροφή της Citroen ως εργοστασιακή ομάδα το 2017 και με αυτή την εμφάνιση σίγουρα θα κερδίσει πολλούς πόντους. Ο Ιρλανδός ανέβηκε στην τρίτη θέση και φλερτάρει με το παρθενικό βάθρο της καριέρας του!

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Kris Meeke / Paul Nagle (DS 3 WRC) 2:22:00.8
2. Latvala / Anttila (VW Polo R WRC) +41.0
3. Breen / Martin (DS 3 WRC) +1:45.4
4. Tänak / Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:54.5
5. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:00.9
6. Paddon / Kennard (Hyundai i20 WRC) +2:03.6
7. Østberg / Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:06.0
8. Mikkelsen / Jaeger (VW Polo R WRC) +2:24.0
9. Lappi / Ferm (Skoda Fabia R5) +4:23.6
10. Suninen / Markkula (Skoda Fabia R5) +5:10.5