Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Χιλής: Ξέφυγε ο Tanak

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Χιλής: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Χιλής: Ξέφυγε ο Tanak

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα αποφασιστικό βήμα προς τη νίκη στο παρθενικό Ράλι Χιλής του WRC πραγματοποίησε ο Ott Tanak, που έκλεισε το δεύτερο σκέλος με προβάδισμα 30.3 δευτερολέπτων!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Toyota κέρδισε δύο από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας και είχε σταθερό ρυθμό με το Yaris WRC, παρά τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα και υπό τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να τα ελέγξεις όλα. Προσπάθησα να βρω ρυθμό, με ομίχλη, με βροχή και λάθος ελαστικά στο τέλος, όλα πήγαιναν στραβά. Τα κατάφερα όμως και η διαφορά είναι καλή», είπε ο Εσθονός.

Μισό λεπτό πίσω του είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, νιώθει όμως πλέον καυτή την ανάσα του Sébastien Loeb. Ο Αλσατός που τρέχει για πρώτη φορά σε χώμα με το Hyundai i20 WRC, πέρασε στην αντεπίθεση στο απογευματινό loop και ειδικά στην τελευταία ειδική κέρδισε πολύ χρόνο έναντι του έτερου Sebastien. Συνολικά πήρε κι αυτός δύο ειδικές ενώ ήταν εκτός Top3 των χρόνων μόνο μία φορά. Εύλογα σκαρφάλωσε από την έκτη θέση, στην τρίτη.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια σε αυτό βοήθησε η ατυχία του teammate του, Thierry Neuville, που είχε ένα συγκλονιστικό ατύχημα από το οποίο ευτυχώς γλίτωσε χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πλέον ο Loeb είναι σε… αποστολή! Με τον Neuville εκτός συνέχειας, καλείται να κόψει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί από τους άμεσους ανταγωνιστές του στη μάχη του τίτλου. Τόσο στη μάχη της δεύτερης θέσης με τον Ogier στη γενική, όσο και σε ότι αφορά στους βαθμούς της Power Stage.

Advertisement

Τέταρτος είναι ο Elfyn Evans με το Ford Fiesta WRC, με πέμπτο αλλά αρκετά μακριά τον teammate του, Teemu Suninen. Δέκατος έχει πέσει ο Kris Meeke που έκανε ένα λάθος στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του σκέλους, χτύπησε σε δέντρο και αναποδογύρισε το Yaris του. Συνέχισε αλλά με το αυτοκίνητο πληγωμένο και οδήγησε το υπόλοιπο πρωινό χωρίς παρμπρίζ!

Ήταν μία κακή μέρα και για τον τρίτο οδηγό της Toyota, Jari-Matti Latvala, που χτύπησε σε ένα βράχο στην τελευταία ειδική πληγώνοντας το Yaris. Θα επανεκκινήσει στο τελευταίο σκέλος αλλά έχει πέσει δέκατος-τρίτος.

Advertisement

Στην WRC 2 Pro προηγείται ο Kalle Rovanperä με Skoda Fabia R5, όντας παράλληλα στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h41m05.5s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +30.3s
3 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +35.4s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1m06.3s
5 Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +3m03.0s
6 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +3m13.3s
7 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +3m43.4s
8 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) +6m21.5s
9 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) +6m55.4s
10 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +7m21.9s

Advertisement

Το τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές, που απλώνονται σε 58.38km.