Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Θρίαμβος για Neuville και Hyundai

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Θρίαμβος για Neuville και Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Θρίαμβος για Neuville και Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

Με τη Hyundai Motorsport να πανηγυρίζει το 1-2 ολοκληρώθηκε το Ράλι Αργεντινής, πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Μεγάλος νικητής, για δεύτερο συνεχόμενο ράλι, ήταν ο Thierry Neuville. O Βέλγος που ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος έχοντας προβάδισμα ασφαλείας, έφτασε στον τερματισμό με διαφορά 48.4 δευτερολέπτων από τον teammate του Andreas Mikkelsen.

Έτσι ο Βέλγος που πήρε τα ηνία το απόγευμα της Παρασκευής και έκτοτε διαχειρίστηκε ιδανικά την πρόκληση της Νότιας Αμερικής, διεύρυνε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 10 πόντους.

«Νιώθω υπέροχα και είμαι περήφανος απ’ όσα έχουμε πετύχει. Είχαμε φανταστικό αυτοκίνητο όλο το τριήμερο. Όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά και η πρόοδός μας είναι εμφανής. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για το πρωτάθλημα αλλά τα επόμενα ράλι μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερα», είπε ο Neuville που είχε κερδίσει στην Αργεντινή και το 2017.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Mikkelsen, είχε να βρεθεί στο βάθρο από το Ράλι Σουηδίας το Φεβρουάριο του 2018! Κι αν στην κορυφή τα πράγματα ήταν απλά, για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου είχαμε μεγάλη μάχη. Νικητής εκεί αποδείχθηκε ο Sébastien Ogier με το Citroën C3.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 16.4sec πίσω από τον Νορβηγό αλλά χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη με τον Kris Meeke στο τελικό πέρασμα από την θρυλική El Condór. Όχι μόνο επιβλήθηκε (για μόλις 1.4sec) και ανέβηκε στο βάθρο αλλά πήρε και τους 5 βαθμούς της νίκης στην Power Stage.

Advertisement

Τα Toyota Yaris των Meeke για Jari-Matti Latvala τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5, με έκτο τον Dani Sordo με το τρίτο Hyundai. Πίσω του πλασαρίστηκε ο Teemu Suninen με το μοναδικό Ford Fiesta της M-Sport που ολοκλήρωσε το ράλι ενώ ο Ott Tanak έσωσε κάποιους βαθμούς παρά τα προβλήματα, τερματίζοντας όγδοος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:20:54.6
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +48.4
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1:04.8
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +1:06.2
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:21.1
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:26.7
Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +4:57.3
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +14:24.8

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι συνεχίζεται στη Χιλή, που για πρώτη φορά φιλοξενεί γύρο του WRC, στις 8 με 12 Μαΐου.