Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Πρώτη νίκη για τον Paddon!

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Πρώτη νίκη για τον Paddon!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Πρώτη νίκη για τον Paddon!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Hayden Paddon αναδείχθηκε νικητής στο συγκλονιστικό Ράλι Αργεντινής, τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος! Έτσι έγινε ο πρώτος Νεοζηλανδός που πανηγύρισε στην ιστορία του WRC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Σε ένα ράλι που παλαιότερα είχαν σπάσει το ρόδι και οι Miki Biasion, Michael Ericsson και Kris Meeke, ο οδηγός της Hyundai Motorsport άντεξε στην αντεπίθεση του Sebastien Ogier και έτσι έφτασε σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία για εκείνον και την ομάδα του.

Ξεκινώντας το τελευταίο σκέλος του ράλι με προβάδισμα μισού λεπτού από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ο Paddon δέχθηκε ασφυκτική πίεση αφού έχασε 7 sec στην πρώτη ειδική της ημέρας και μετά 19 στη δεύτερη! Έτσι όλα έμελλε να κριθούν στην power stage, με μόλις 2.6 sec να τους χωρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ οι περισσότεροι περίμεναν το έργο να έχει τη συνηθισμένη εξέλιξη, ο Paddon σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη μήκους 16.32 km διαδρομή και έτσι έφτασε στην αγωνιστική Γη της Επαγγελίας. Και φυσικά, έφυγε από την Αργεντινή τόσο με τους 25 βαθμούς της νίκης όσο και τους έξτρα 3 από την καλύτερη επίδοση στην power stage. Έτσι πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία οδηγών.

Εκεί ο Ogier ήταν μόλις τρίτος και συνολικά αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, με το βάθρο να συμπληρώνεται από τον teammate του στη Volkswagen Motorsport, Andreas Mikkelsen. Σε ένα πολύ καλό ράλι για τη Hyundai, ένα i20 WRC, αυτό του Dani Sordo, βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Advertisement

Ακολούθησαν το Ford Fiesta RS WRC της M-Sport με τον Mads Ostberg, ο Thierry Neuville της Hyundai, o τοπικός ήρωας Marcos Sebastian Ligato που επικράτησε του πολύπειρου Henning Solberg (αμφότεροι ουσιαστικά απόντες τα τελευταία χρόνια) και ο Eric Camilli με το δεύτερο Fiesta της M-Sport. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο νικητής της κατηγορίας WRC2, Nicholas Fuchs.

ostberg-arge16-a640

Advertisement

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Πορτογαλίας, στις 19 με 22 Μαΐου.