Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Παρθενική νίκη για Meeke

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Παρθενική νίκη για Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Παρθενική νίκη για Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kris Meeke έγραψε ιστορία στην Αργεντινή καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Παράλληλα, ήταν και η πρώτη για οδηγό από τη Μεγάλη Βρετανία, μετά από 13 χρόνια – τότε με τον αείμνηστο Colin McRae. Όχι τυχαία, ο Βόρειο-Ιρλανδός αφιέρωσε αυτή την επιτυχία στον ήρωά του…

«Αυτή η νίκη είναι για τον Colin», είπε συγκινημένος βγαίνοντας από το DS3 στο φινάλε του ράλι. Η τελευταία ημέρα δράσης, με μόλις δύο σύντομες ειδικές, δεν περιελάμβανε δυσάρεστες εκπλήξεις και έτσι ο Meeke βρέθηκε με άνεση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement
Advertisement

Ο Mads Ostberg τον πλαισίωσε στο πρώτο 1-2 για την εργοστασιακή ομάδα της Citroen μετά από τρία χρόνια! Μάλιστα, με αυτό το πλασάρισμα, ο Νορβηγός ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ένας ακόμα οδηγός που… έσπασε ρόδι, ήταν ο Elfyn Evans που οδηγώντας συντηρητικά όσο οι γύρω του έπεφταν σαν τις μύγες, πανηγύρισε το παρθενικό βάθρο της σύντομης καριέρας του στο WRC!

Advertisement

Στις βαθμολογούμενες θέσεις βρέθηκαν μόνο τρία ακόμα World Rally Cars: το Fiesta WRC του Martin Prokop, το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC του Dani Sordo και το Citroens DS3 του Khalid Al Qassimi. Ο έβδομος γενικής Abdulaziz Al-Kuwari, ήταν ο νικητής της κατηγορίας WRC2.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, λάμπουν διά της απουσίας τους από τη δεκάδα τα Polo R WRC, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν είδαμε οδηγό της Volkswagen Motorsport στο βάθρο από το Ράλι Γερμανίας του 2013! Μετά την καταστροφική Παρασκευή για τους Sebastien Ogier και Andreas Mikkelsen, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Jari-Matti Latvala να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία καυσίμου.

Η μοναδική παρηγοριά, ήταν η νίκη του Ogier στην powerstage. Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, το σερί νικών σταμάτησε στις 5, ισοφάρισε έτσι τις επιδόσεις του Sebastien Loeb από το 2005 και το 2008.

Χαμένος στις… καθυστερήσεις, ήταν και ο Thierry Neuville που έβαλε με το i20 WRC σημάδι ένα βράχο κατά τη διάρκεια της powerstage. Έτσι έχασε μία σχεδόν σίγουρη τέταρτη θέση.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ10:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Kris Meeke Citroen 3h41m44.9s
2 Mads Ostberg Citroen 18.1s
3 Elfyn Evans Ford 3m27.4s
4 Martin Prokop Ford 6m26.1s
5 Daniel Sordo Hyundai 10m46.7s
6 Khalid Al-Qassimi Citroen 11m19.9s
7 Abdulaziz Al-Kuwari Ford 16m02.6s
8 Diego Dominguez Ford 18m48.2s
9 Gustavo Saba Skoda 21m20.6s
10 Federico Villagra Ford 25m19.6s

Κερδισμένες ειδικές: Mikkelsen 4, Meeke 3, Latvala 1, Ogier 2, Sordo 2

Πρωτοπορία: Ogier ΕΔ1, Meeke ΕΔ2-ΕΔ12

Επόμενος γύρος: Ράλι Πορτογαλίας στις 21-24 Μαΐου.