Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Κρατάει ο Meeke (video)

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Κρατάει ο Meeke (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Κρατάει ο Meeke (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη νίκη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι βρίσκεται ο Kris Meeke.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Παρότι ήταν μία ημέρα με προβλήματα και λάθη, ο Βόρειο-Ιρλανδός κατάφερε να την ολοκληρώσει με προβάδισμα 38 δευτερολέπτων έναντι του teammate του στη Citroen, Mads Ostberg. Ο Meeke έκανε τετ α κε στην πρώτη ειδική διαδρομή του προτελευταίου σκέλους, οδήγησε συντηρητικά στη δεύτερη, η τρίτη ακυρώθηκε λόγω ατυχήματος με θεατές ενώ στην τελευταία, ξεπέρασε ένα προσωρινό πρόβλημα όπου χρειάστηκε να ενεργοποιήσει ξανά τον κινητήρα του DS3 WRC μετά από πέρασμα από νερόλακκο.

Έτσι φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί καθώς απομένουν μόνο δύο σύντομες ειδικές διαδρομές ενώ το εύλογο θα είναι από τη γαλλική ομάδα να πουν στους οδηγούς τους να μη ρισκάρουν καταστρέφοντας το καλύτερό τους αποτέλεσμα από το Ράλι Φινλανδίας του 2012 (τότε έκαναν το 1-2 με τους Loeb/Hirvonen).

Advertisement
Advertisement

O πλησιέστερος αντίπαλος, ο Jari-Matti Latvala με το Polo R WRC, είναι 25 δευτερόλεπτα πίσω και σίγουρα αποτελεί απειλή για τον Ostberg, ειδικά από τη στιγμή που έπαψε να απειλείται μιας και το Hyundai i20 WRC του Dani Sordo εγκατέλειψε από μηχανική αιτία λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό της δέκατης ειδικής διαδρομής.

Έτσι προβιβάστηκαν ο Elfyn Evans με το Fiesta WRC της M-Sport και o Thierry Neuville με το άλλο i20 WRC. Παρότι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, κυριαρχώντας σε όλες τις ειδικές διαδρομές, ο Andreas Mikkelsen δεν έχει καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να είναι στην 14 η θέση της γενικής κατάταξης. Εννέα θέσεις μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και teammate του στη VW Motorsport, Sebastien Ogier.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ10:

Θέση Οδηγός Μονοθέσιο Διαφορά
1 Kris Meeke Citroen 3h14m51.7s
2 Mads Ostberg Citroen 38.6s
3 Jari-Matti Latvala Volkswagen 1m03.7s
4 Elfyn Evans Ford 2m24.6s
5 Thierry Neuville Hyundai 4m51.0s
6 Martin Prokop Ford 5m39.0s
7 Khalid Al-Qassimi Citroen 10m34.3s
8 Daniel Sordo Hyundai 11m14.9s
9 Abdulaziz Al-Kuwari Ford 14m14.6s
10 Diego Dominguez Ford 17m10.0s

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές: Mikkelsen 4, Meeke 3, Latvala 1, Ogier 1, Sordo 1

Πρωτοπορία: Ogier ΕΔ1, Meeke ΕΔ2-ΕΔ10

Η τελευταία ημέρα του Ράλι Αργεντινής περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 32.64 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Advertisement

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Σαββάτου, στο video που ακολουθεί…