Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Εγκατέλειψε ο Ogier, μπροστά τα Citroen

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αργεντινής: Εγκατέλειψε ο Ogier, μπροστά τα Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αργεντινής: Εγκατέλειψε ο Ogier, μπροστά τα Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν το δεύτερο σκέλος του Ράλι Αργεντινής, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Μόλις στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν διεκόπη η παροχή καυσίμου σε έναν από τους κυλίνδρους του κινητήρα του Polo R WRC με αποτέλεσμα την απώλεια ισχύος.

Η “μαύρη Παρασκευή” της Volkswagen Motorsport συνεχίστηκε με τον Andrea Mikkelsen να τίθεται εκτός μάχης, επίσης στην εφιαλτική ειδική “Agua de Oro-Ascochinga” των 51 χιλιομέτρων. Ο Νορβηγός είχε κλαταρισμένο ελαστικά που στη συνέχεια πλήγωσε ανεπανόρθωτα την ανάρτησή του και τον έβγαλε νοκ άουτ. Όπως και ο Ogier, θα επανεκκινήσει το Σάββατο χάρη στο σύστημα Rally 2.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το τρίτο της παρέας, τον Jari-Matti Latvala, είχε κι αυτός τα προβλήματά του – συγκεκριμένα στο εμπρός διαφορικό του Polo R WRC. Αυτά κόστισαν στον Φινλανδό περίπου ένα λεπτό και τον έριξαν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τα δύο εργοστασιακά DS3 WRC.

Ο Kris Meeke πήρε τα ηνία μετά την ατυχία του Ogier, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις μισές διαδρομές της ημέρας και φαντάζει το απόλυτο αφεντικό έχοντας προβάδισμα άνω του ενός λεπτού. Βέβαια η Αργεντινή απέδειξε πως κρύβει παγίδες άρα, όλα παραμένουν ανοιχτά. Ο έτερος οδηγός της Citroen, Mads Ostberg, ξεπέρασε κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε το πρωί με τον κινητήρα του και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα του Latvala, πήρε στην υπέρ-ειδική τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement

Νικητής στην τελευταία δοκιμασία του σκέλους ήταν ο Dani Sordo με το Hyundai i20 WTC, είχε όμως κι αυτός προβλήματα με το σύστημα υποβοήθησης. Ακολουθούν στην κατάταξη τα Fiesta του Elfyn Evans και του Martin Prokop, με τον Τσέχο να τρέχει το απόγευμα με σπασμένο anti-roll bar.

Στο Μεξικό ο Ott Tanak είχε καταλήξει στο βυθό… λίμνης, τώρα περνώντας από ένα μεγάλο νερόλακκο χτύπησε μία πέτα και εγκατέλειψε.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ6:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Kris Meeke Citroen 1h44m47.8s
2 Mads Ostberg Citroen 1m08.4s
3 Jari-Matti Latvala Volkswagen 1m23.5s
4 Daniel Sordo Hyundai 1m54.2s
5 Elfyn Evans Ford 1m59.7s
6 Martin Prokop Ford 3m27.4s
7 Thierry Neuville Hyundai 5m06.2s
8 Khalid Al-Qassimi Citroen 6m01.8s
9 Abdulaziz Al-Kuwari Ford 6m46.3s
10 Yuriy Protasov Ford 8m43.3s

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές: Meeke 3, Latvala 1, Ogier 1, Sordo 1

Πρωτοπορία: Ogier ΕΔ1, Meeke ΕΔ2-ΕΔ6

Η τρίτη ημέρα του Ράλι Αργεντινής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες), συνολικής απόστασης 131.10 χιλιομέτρων.