Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Προηγείται ο Tanak, την τύχη στα χέρια του ο Ogier

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Προηγείται ο Tanak, την τύχη στα χέρια του ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Αυστραλίας: Προηγείται ο Tanak, την τύχη στα χέρια του ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή του δεύτερου σκέλους του Ράλι Αυστραλίας, το οποίο θα κρίνει και τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή, εξελίχθηκε ο Ott Tanak! Ωστόσο, με τα δεδομένα που ισχύουν στο τέλος των ειδικών του Σαββάτου, ο τίτλος πάει στον Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ας τα δούμε αναλυτικά. Ο Εσθονός ήταν ταχύτερος σε έξι από τις δέκα ειδικές διαδρομές της ημέρας, με αποτέλεσμα από την πέμπτη θέση της κατάταξης, να βρεθεί στην πρώτη και μάλιστα με προβάδισμα 21.9 δευτερολέπτων!

«Χθες είχα πάρα πολλά προβλήματα, σήμερα ήταν ξανά μία ημέρα στο γραφείο. Στόχος μου είναι να κάνω τη δουλειά μου και παρότι ο Seb είναι έξυπνος, να ελπίζω στο καλύτερο», είπε ο οδηγός της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Όντας 23 πόντους πίσω από τον Ogier και 20 πίσω από τον Thierry Neuville, ο Tanak καλείται να πάρει τους 25 βαθμούς της νίκης και τους 5 από τον ταχύτερο χρόνο της power stage και μετά να… ελπίζει.

Tanak-australia18-c640

Ο teammate του, Jari-Matti Latvala, είναι πίσω του και φιλάει τα νότα του, παρότι ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα και πήρε το προβάδισμα πριν το μεσημεριανό σέρβις, το απόγευμα υποχώρησε στη δεύτερη θέση. Παραμένει όμως μπροστά από το Hyundai i20 WRC του Hayden Paddon που πήρε δύο ειδικές του δεύτερου σκέλους.

Advertisement

Αντίθετα, από την κορυφή, ο Mads Ostberg υποχώρησε στην τέταρτη θέση, ψάχνοντας όλη μέρα την κατάλληλη ισορροπία στο Citroen C3 WRC. Στην πέμπτη θέση συναντάμε ένα ακόμα Yaris, αυτό του Esappeka Lappi, με την Toyota να θέλει όσο τίποτα τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Ο Ogier είναι έκτος και προς το παρόν κρατάει την τύχη του στα χέρια του καθώς είναι 50 δευτερόλεπτα μπροστά από τον όγδοο Neuville.

Advertisement

evnas-aus18-rbpool-a640

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το δεύτερο σκέλος:

Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2:07:52.0
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +21.9
Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +26.3
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +46.6
Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +50.4
Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1:44.8
Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +2:04.6
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:35.2
Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) +2:49.0
Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +6:26.8

Advertisement

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop των τρίων ειδικών διαδρομών που απλώνονται σε 83.96 αγωνιστικά χιλιόμετρα.