Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ogier, Evans και Rovanpera στην Toyota το 2020 (video)

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Ogier, Evans και Rovanpera στην Toyota το 2020 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ogier, Evans και Rovanpera στην Toyota το 2020 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως είχε εδώ και ημέρες διαρρεύσει, ο Sebastien Ogier θα κλείσει την πλούσια καριέρα του στο WRC αγωνιζόμενος με την Toyota Gazoo Racing!

Advertisement
Advertisement

H ιαπωνική ομάδα βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη για τη θέση που άφησε κενή ο Ott Tanak πηγαίνοντας στη Hyundai Motorsport και με τον Γάλλο ηγέτη, φιλοδοξεί να ανακτήσει τα σκήπτρα στους κατασκευαστές! Ο 35χρονος υπέγραψε -όπως αναμενόταν άλλωστε- μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

«Ξέρουμε πόσο ικανός είναι ο Sebastien κι όλοι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί με εκείνο και τον Julien (σ.σ. Ingrassia, τον συνοδηγό του). Το να αποσπάσουμε την υπογραφή ενός τόσο επιτυχημένου οδηγού, λέει πολλά για όσα έχουμε πετύχει στη σύντομη ιστορία αυτής της ομάδας», είπε ο επικεφαλής της, Tommi Makinen.

Όμως ο Φινλανδός πήρε γενναίες αποφάσεις σε ότι αφορά στους teammates του Ogier. Τόσο ο Jari-Matti Latvala όσο και ο Kris Meeke, αποτελούν παρελθόν. Στη θέση τους ήρθαν ο 30χρονος Elfyn Evans και ο 19χρονος Kalle Rovanpera.

Advertisement
Advertisement

«Παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό τον Elfyn και έχουμε δει πως έχει την ταχύτητα για να κερδίσει σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Όμως μπορεί να είναι και έξυπνος όταν αυτό απαιτείται, κερδίζοντας αρκετούς βαθμούς», σημείωσε ο Makinen για τον Ουαλό.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Evans έχει οδηγήσει μόνο για την M-Sport Ford σε όλη του την καριέρα στο WRC. Μάλιστα τη διετία 2017-2018 υπήρξε teammate του Ogier.

Advertisement

Όσο για τον Βενιαμίν της παρέας, πρόκειται για τον γιο του πρώην οδηγού ράλι, Harri Rovanpera. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σπορ και φέτος κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας WRC 2 Pro με τη Skoda.

Δείτε δηλώσεις των νέων οδηγών της Toyota, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 23-26 Ιανουαρίου, με το Ράλι Μόντε Κάρλο.