Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Μεξικό: Ogier στο χάος (video)

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Μεξικό: Ogier στο χάος (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Μεξικό: Ogier στο χάος (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αποφασιστικό βήμα προς τη νίκη στον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι έκανε ο Sebastien Ogier!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O Γάλλος που πήρε τα ηνία στο απογευματινό loop της προηγούμενης ημέρας, ξεκίνησε το τρίτο σκέλος με πέντε σερί πρωτιές σε ειδικές διαδρομές, διευρύνοντας συνεχώς το προβάδισμα του! Κι όχι μόνο αυτό αλλά πλέον έχει το νου του μόνο στον teammate του στη Volkswagen MotorSport, Jari-Matti Latvala καθώς οι υπόλοιποι ουσιαστικοί ανταγωνιστές, είναι πλέον εκτός μάχης. Η μοναδική στιγμή… άγχους για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν στην ΕΔ18 όταν κάποια στιγμή το Polo R WRC βρέθηκε στις… δύο ρόδες.

Την Παρασκευή έχασαν κάθε ελπίδα για βάθρο οι Mikko Hirvonen, Kris Meeke και Robert Kubica, το Σάββατο στο γκρουπ της… απελπισίας προστέθηκε και ο Mads Ostberg που ήταν ο μόνος που πραγματικά αντιστεκόταν στον Ogier. O Νορβηγός το παράκανε στη 12η ειδική και βγαίνοντας εκτός δρόμου πλήγωσε την πίσω αριστερή ανάρτηση του DS3 WRC. Προσπάθησε να επιδιορθώσει μέρος του προβλήματος πριν την επόμενη ειδική αλλά μάταια.

Advertisement
Advertisement

Η 13η ειδική αποδείχθηκε καταστροφική για τον Andreas Mikkelsen αλλά και τον Kubica (αμφότεροι είχαν επιστρέψει στη μάχη χάρη στο σύστημα Rally-2) που αμφότεροι ολοκλήρωσαν πρόωρα τις προσπάθειες τους, με τα Polo και Fiesta αντίστοιχα, ξανά αναποδογυρισμένα. Μάλιστα ο Πολωνός ολοκλήρωσε εκεί τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο ράλι, αφού η δεύτερη τούμπα, τραυμάτισε το roll cage του αυτοκινήτου του.

Πάλι τούμπα ο Kubica

Ο Latvala μπορεί να ελπίζει μόνο σε ατυχία του Ogier καθώς έχει μείνει πλέον πολύ πίσω. Έχει όμως και στόχο, την πρωτιά στην υπέρ-ειδική ώστε να αυξήσει στο μέγιστο δυνατό τη βαθμολογική του συγκομιδή στο Μεξικό.

Τρίτος είναι ο Thierry Neuville που δείχνει έτοιμος να χαρίσει στη Hyundai το πρώτο της βάθρο στη νέα της εμπλοκή στο WRC, μόλις στην τρίτη της συμμετοχή. Παρότι ο Βέλγος είναι… έναν αιώνα πίσω από τα VW, κατάφερε σε μία ημέρα χωρίς προβλήματα, να «προσπεράσει» με το i20 WRC, τον Elfyn Evans που τρέχει με Fiesta RS WRC της M-Sport.

Advertisement

Προβλήματα αντιμετώπισε ο Yuri Protasov με την ενεργητική υποβοήθηση του τιμονιού του Fiesta RB. Παρότι εξακολουθεί να έχει τα ηνία στην κατηγορία WRC 2 και παραμένει στους βαθμούς, έπεσε πίσω από τους Hirvonen/Meeke.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες στιγμές της τρίτης ημέρας δράσης στο Μεξικό, με εντυπωσιακά άλματα, ατυχήματα και περάσματα που κόβουν την ανάσα.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ18:

1. Sebastien Ogier VW 3h36m42.2s
2. Jari-Matti Latvala VW +1m00.3s
3. Thierry Neuville Hyundai +4m37.0s
4. Elfyn Evans M-Sport Ford +5m24.0s
5. Martin Prokop Czech Ford +8m02.5s
6. Benito Guerra M-Sport Ford +10m33.6s
7. Chris Atkinson Hyundai +12m18.3s
8. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +16m09.4s
9. Kris Meeke Citroen +17m18.9s
10. Yuri Protasov Protasov Ford +17m35.0s *
* WRC 2

Καθοδόν για τη δεύτερη φετινή του νίκη είναι ο Ogier

Κερδισμένες ειδικές: Ogier 12, Ostberg 3, Latvala 2, Meeke 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-2 Ogier, ΕΔ3-6 Ostberg, ΕΔ7-18 Ogier

Η τελευταία ημέρα του Ράλι στο Μεξικό, περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χιλιομέτρων. Όμως παρότι η μάχη για τη νίκη ίσως έχει κριθεί, ιδιαίτερη σημασία θα έχει η τελευταία ειδική που αποτελεί την power stage και προσφέρει βαθμούς στους τρεις πρώτους.

Advertisement