Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Μεξικό: Άνετο 1-2 η VW!

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Μεξικό: Άνετο 1-2 η VW!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Μεξικό: Άνετο 1-2 η VW!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε ένα μονόλογο των Polo R WRC, ο Sebastien Ogier πήρε τη νίκη και μαζί την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Άλλωστε ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε εύκολο έργο την τελευταία ημέρα. Με «προίκα» το προβάδισμα ενός λεπτού και μόλις 80 αγωνιστικά χιλιόμετρα να τον χωρίζουν από τη δεύτερη φετινή του νίκη, δεν ρίσκαρε. Πήρε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές του σκέλους, ανεβάζοντας τη συγκομιδή του στις 14 και με τη νίκη στην power stage έφυγε από το Μεξικό με το μέγιστο των 28 πόντων στις αποσκευές του.

Έτσι «προσπέρασε» στη βαθμολογία τον δεύτερο σε αυτή, δεύτερο στην power stage και δεύτερο στη γενική κατάταξη του τρίτου γύρου της σεζόν, Jari-Matti Latvala. Είναι όμως ξεκάθαρο πως η υπόθεση τίτλος, είναι εσωτερική για την Volkswagen Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Τα πολλά ατυχήματα των προηγούμενων ημερών, άνοιξαν στη Hyundai διάπλατα το δρόμο προς το βάθρο. Η κορεάτικη ομάδα που επέστρεψε φέτος στο WRC, είδε τον Thierry Neuville να τερματίζει τρίτος, αν και 5μιση λεπτά πίσω από τον νικητή. Δεν παύει όμως, να είναι μία πρόωρη επιτυχία για το i20.

“Πέταξε” προς το βάθρο ο Neuville

Προσωπικό ρεκόρ για τον ταλαντούχο Elfyn Evans της M-Sport, που απέφυγε τις… κακοτοπιές και με όλους γύρω του να αντιμετωπίζουν προβλήματα, σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση. Ακολούθησαν ο Τσέχος Martin Prokop (αμφότεροι με Fiesta WRC) και ο τοπικός ήρωας Benito Guerra. Στην έβδομη θέση ένα ακόμα Hyundai, με τον Chris Atkinson, που τερμάτισε μπροστά από τον Mikko Hirvonen που είχε ένα ακόμα πολύ δύσκολο ράλι.

Στην power stage εγκατέλειψε οριστικά ο Kris Meeke που και αυτός με τη σειρά του, θα θελήσει να ξεχάσει γρήγορα όσα έγιναν στο Μεξικό. Την ένατη θέση πήρε ο Mads Ostberg που ενώ βγήκε εκτός μάχης το Σάββατο, καταστρέφοντας την ανάρτηση του Citroen DS3 κυνηγώντας τον Ogier, επέστρεψε χάρη στο σύστημα Rally-2 και κατάφερε να μπει στους βαθμούς.

Advertisement

Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο νικητής της κατηγορίας WRC-2, Yuri Protasov, παρά τα νέα προβλήματα με την ενεργητική υποβοήθηση του τιμονιού του Fiesta R5. Όσο για τον Robert Kubica, μετά το… δύο στα δύο σε ατυχήματα και τούμπες τις προηγούμενες ημέρες, δεν εκκίνησε καν την Κυριακή αφού το Fiesta του είχε υποστεί ζημιές στο roll bar.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

1. Sebastien Ogier VW 4h27m41.8s
2. Jari-Matti Latvala VW +1m12.6s
3. Thierry Neuville Hyundai +5m28.6s
4. Elfyn Evans M-Sport Ford +6m49.3s
5. Martin Prokop Czech Ford +9m54.4s
6. Benito Guerra M-Sport Ford +12m57.6s
7. Chris Atkinson Hyundai +15m15.4s
8. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +17m06.8s
9. Mads Ostberg Citroen +25m41.6s
10. Yuri Protasov Protasov Ford +28m18.2s *
* WRC 2

Τρεις νίκες σε τρία ράλι για τη VW Motorsport

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές: Ogier 14, Ostberg 5, Latvala 2, Meeke 1

Πρωτοπορία
: ΕΔ1-2 Ogier, ΕΔ3-6 Ostberg, ΕΔ7-22 Ogier

Βαθμολογία οδηγών
: Ogier 63, Latvala 60, Ostberg 32, Mikkelsen 24, Evans 20, Bouffier 18, Hirvonen 18, Meeke 17, Neuville 15, Tanak 10

Βαθμολογία κατασκευαστών
: Volkswagen Motorposrt 115, Citroen Total Abu Dhabi WRT 60, M-Sport 40, Hyundai Motorsport 31, Volkswagen Motorsport II 28, Jipocar Czech National Team 10, RK M-Sport WRT 4

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι το Ράλι Πορτογαλίας, 3-6 Απριλίου.