Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Μένει στη Citroen o Meeke

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Μένει στη Citroen o Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Μένει στη Citroen o Meeke

ΑΓΩΝΕΣ

Όπως αναμενόταν, η εργοστασιακή ομάδα της Citroen θα εμπιστευτεί ένα DS3 WRC στον Kris Meeke και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2015!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η συνεργασία της γαλλικής ομάδας με τον Βόρειο-Ιρλανδό ξεκίνησε το 2013 με εμφανίσεις σε επιλεγμένα ράλι. Φέτος ήταν η πρώτη σεζόν πλήρους εμπλοκής του στο WRC και έπεισε τη διοίκηση της ομάδας να τον κρατήσει και για την επόμενη χρονιά!

«Επιλέγοντας φέτος τον Kris, πήραμε ένα ρίσκο. Όμως σημείωσε βελτίωση σε κάθε ράλι και πλέον θεωρούμε πως είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός. Έχει αποκτήσει τη σωστή προσέγγιση και έχει πια και εμπειρία. Απέδειξε πως όχι μόνο είναι πολύ γρήγορος αλλά μπορεί όταν χρειάζεται να είναι και υπομονετικός. Είναι ανταγωνιστικός σε κάθε οδόστρωμα και η ικανότητά του να κινείται γρήγορα και στην άσφαλτο αλλά και στο χώμα, είναι σημαντική για τη Citroen», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroen Racing Team, Yves Matton.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο 35χρονος οδηγός είπε: «Είναι φανταστικό που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Η Citroen που έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι αξίζω. Αυτή η πρώτη σεζόν  πλήρους εμπλοκής μου στο WRC, με βοήθησε να μάθω πολλά. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, έδειξα μέρος των πραγματικών μου δυνατοτήτων. Μπορώ να βελτιωθώ μιας και πλέον έχω τα κατάλληλα θεμέλια για να παρουσιαστώ ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν».

Ο Meeke που ήταν πρωταθλητής JWRC με αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας το 2005 αλλά και πρωταθλητής στο IRC το 2009, φέτος βρέθηκε στο βάθρο στα ράλι Μόντε Κάρλο, Αργεντινής, Φινλανδίας και Γαλλίας. Παράλληλα, βρέθηκε στην πρωτοπορία στα ράλι Γερμανίας και Αυστραλίας.

Advertisement

Συνοδηγός του θα είναι ξανά ο Paul Nagle. Όσο για το όνομα του teammate του στη Citroen, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα καθώς όλα δείχνουν πως ο Mads Ostberg θα αποτελέσει παρελθόν.