Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά το Ράλι Μόντε Κάρλο

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά το Ράλι Μόντε Κάρλο

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Οι βαθμολογίες μετά το Ράλι Μόντε Κάρλο

ΑΓΩΝΕΣ

Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του παγκόσμιου θρόνου του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ο Sebastien Ogier. Ο Γάλλος πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο Ράλι Μόντε Κάρλο και ξεκίνησε δυναμικά, αν και στους κατασκευαστές έχουμε με το «καλημέρα» ντέρμπι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στους οδηγούς ο Γάλλος πήρε τους 25 πόντους της νίκης και τον ένα βαθμό της πέμπτης θέσης στην Power Stage. Εκεί όπου «νίκησε» τον πρώην teammate του Ott Tanak, αναγκάζοντας τον Εσθονό να μην αυξήσει τη συγκομιδή πέρα από τους πόντους της δεύτερης θέσης στη γενική.

Πίσω τους όμως υπήρχαν οφέλη από το τελευταίο τεστ στα βουνά πάνω από το Μονακό, με τους Jari-Matti Latvala και Kris Meeke να ισοβαθμούν στους 17 καθώς ο Βόρειο-Ιρλανδός πήρε το μπόνους 5 πόντων για τη νίκη εκεί. Ελαχιστοποίηση της ζημιάς είχαμε και για τον Thierry Neuville που παρότι έχασε 4 λεπτά στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της σεζόν, έφυγε από το Μόντε με 14 πόντους στο ενεργητικό του!

Advertisement
Advertisement

Βαθμολογία οδηγών:
1. Sébastien Ogier – 26
2. Ott Tänak – 18
3. Jari-Matti Latvala – 17
4. Kris Meeke – 17
5. Thierry Neuville – 14
6. Elfyn Evans – 8
7. Esapekka Lappi – 6
8. Bryan Bouffier – 4
9. Andreas Mikkelsen – 3
10. Craig Breen – 2

Ξεκίνημα με ντέρμπι στους κατασκευαστές καθώς μπορεί ο Ogier να θριάμβευσε αλλά φέτος η M-Sport θα έχει πολύ υψηλότερες απαιτήσεις από τον Elfyn Evans. Η δυναμική παρουσία των Yaris WRC έφερε την Toyota Gazoo Racing στα ίσια με τους πρωταθλητές, σε μία μάχη που αναμένεται συγκλονιστική. Και στην οποία θα πρέπει να υπολογίζουμε και τη Hyundai, παρά το μέτριο ξεκίνημα.

Βαθμολογία κατασκευαστών:
1. M-Sport Ford WRT – 33
2. Toyota Gazoo Racing – 33
3. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 18
4. Hyundai WRT – 14

Advertisement

Επόμενος σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το 66ο Ράλι Σουηδίας, στις 15-18 Φεβρουαρίου.

Advertisement