Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επόμενη στάση, Μεξικό (video)

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Επόμενη στάση, Μεξικό (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επόμενη στάση, Μεξικό (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά το χιόνι και τον πάγο σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλάζει ήπειρο, συνθήκες και τερέν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το Μεξικό λοιπόν αποτελεί το πρώτο χωμάτινο τεστ της σεζόν του 2014. Η δράση αρχίζει το βράδυ της Πέμπτης (6/3) με την  εναρκτήρια υπέρ-ειδική στους δρόμους του Guanajuato, σε ένα ράλι που περιλαμβάνει 399.93 km δράσης και δοκιμασιών!

Την Παρασκευή τα πληρώματα δοκιμάζονται σε δέκα ειδικές διαδρομές και ανεβαίνουν ακόμα και σε υψόμετρο 2781 μέτρων,  ενώ το Σάββατο τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ξεπερνούν τα 170 (σε 7 Εδ), με αποκορύφωμα την μήκους 53.69 km Otates!

Advertisement
Advertisement

H δράση ολοκληρώνεται την Κυριακή, που μπορεί το συνολικό μήκος των τεσσάρων ΕΔ να είναι μικρότερο, όπως η 55 χιλιομέτρων Guanajuatito θα κρύβει παγίδες της τελευταίας στιγμής. Συνολικά οι καλύτεροι οδηγοί ράλι στον κόσμο, θα μονομαχήσουν σε 22 ειδικές διαδρομές.

Όλα αυτά, με τον Jari-Matti Latvala να έχει περάσει με τη νίκη στη Σουηδία, στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 πόντους, έναντι 35 του παγκόσμιου πρωταθλητή και teammate του στη Volkswagen Motorsport, Sebastien Ogier, με τον Mads Ostberg να ακολουθεί με 30.

Advertisement

Το video preview που σας παραθέτουμε και ετοίμασε η επίσημη τηλεόραση του WRC, μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες στιγμές από τα ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έχουν γίνει στο Μεξικό: άλματα, ατυχήματα, πλάνα που κόβουν την ανάσα. Μαζί και δηλώσεις των πρωταγωνιστών: Thierry Neuville, Latvala, Ostberg, Kris Meeke, Elfyn Evans και Robert Kubica.