Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τη Hyundai Motorsport

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τη Hyundai Motorsport

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τη Hyundai Motorsport

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Sebastien Ogier να επέστρεψε στο θρόνο του WRC αλλά στους κατασκευαστές, δεν έχουμε αλλαγή φρουράς αφού πρωταθλήτρια αναδείχθηκε ξανά η Hyundai Motorsport!

Advertisement
Advertisement

Επιτυχία που σφραγίστηκε με τη διπλή παρουσία στο βάθρο του Ράλι Μόντσα, με το οποίο και έκλεισε η αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος: ο περυσινός πρωταθλητής Ott Tanak τερμάτισε δεύτερος ενώ ο Dani Sordo τρίτος. Όσο για τον Thierry Neuville, τέθηκε εκτός μάχης στο σκέλος του Σαββάτου.

Η Κορεάτικη ομάδα κατέκτησε τη νίκη στην πρεμιέρα της σεζόν, στο Ράλι Μόντε Κάρλο, διά χειρός του Βέλγου ενώ ο Tanak ανέβηκε στο βάθρο στους γύρους της Σουηδίας και του Μεξικού. Μετά τη διακοπή στη δράση ελέω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, έκανε το 1-2 στο Ράλι Εσθονίας με νικητή τον Tanak και τον Craig Breen να τον πλαισιώνει ενώ είχε διπλή παρουσία στο βάθρο της Τουρκίας. Όσο για το σκληρό Ράλι Σαρδηνίας έκανε ξανά το 1-2, με νικητή τον Sordo και τον Neuville να τον ακολουθεί.

sordo-sardegna20-hyundai-e1000x600

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος της Hyundai Motorsport GmbH, Scott Noh, δήλωσε: «Τι ράλι για να τελειώσει η σεζόν! Ήταν ένα συναρπαστικό φινάλε. Στη Hyundai Motorsport, έχουμε την τιμή να ολοκληρώνουμε τη χρονιά στην κορυφή του πίνακα των κατασκευαστών, κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο WRC. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια ακόμη σημαντική στιγμή για την Hyundai Motor Company, αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα οδυνηρή λαμβάνοντας υπόψη τι έχουμε αντιμετωπίσει όλοι τη φετινή χρονιά. Έχουμε βάλει όλη μας την ενέργεια σε αυτή τη σεζόν και ευχαριστώ κάθε μέλος της Hyundai Motorsport και όλη την Hyundai παγκοσμίως για την υποστήριξή τους. Ανυπομονούμε για φωτεινότερες μέρες και μεγαλύτερη επιτυχία το 2022».

sordo-sardegna20-hyundai-b1000x600

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo, σχολίασε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Έπρεπε να βεβαιωθώ ότι η ομάδα μας – οι άνθρωποί μου – έχουν διαρκή υποστήριξη. Η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή που πρέπει να εκτιμάς. Είναι ένα αποτέλεσμα που θα μοιραστούμε με ολόκληρο τον οργανισμό και τις οικογένειές τους. Κάθε μέλος της ομάδας έχει πιεστεί πολύ σκληρά για να αξιοποιήσει στο έπακρο την κατάσταση και να βελτιώσει την απόδοσή μας. Ξεκινήσαμε δυνατά στο Μόντε Κάρλο – μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για όλους μας – και αφού επιστρέψαμε μετά το καλοκαίρι, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνάμεις μας και επιστρέψαμε στην κορυφή του πρωταθλήματος με την απόδοση, την επιμονή και τη σκληρή δουλειά μας. Είμαι περήφανος που είμαι στο τιμόνι μιας τόσο απίστευτης ομάδας και που φέρνω τη σημαία της Hyundai στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ευχαριστίες μου πηγαίνουν στη FIA και την WRC Promoter για τις προσπάθειές τους φέτος σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Advertisement

tanak-sardegna20-hyundai-a1000x600

Ο Tanak δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, κλείνοντας τη σεζόν στην τρίτη θέση των οδηγών, σε ηγετικό πάντως ρόλο σε ότι αφορά στην ομάδα του. Μπροστά από τον τέταρτο της τελικής βαθμολογίας Neuville.

Advertisement

Ο Βέλγος δήλωσε σχετικά: «Μια πολύ ξεχωριστή σεζόν τελειώνει. Ίσως δεν ήταν το πρωτάθλημα που περίμενε κανείς στις αρχές του έτους λόγω της πανδημίας Covid19, αλλά επιτύχαμε τον στόχο μας να πάρουμε τον τίτλο των κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για όλους στη Hyundai Motorsport και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Το Σαββατοκύριακο στη Μόντσα δεν πήγε καλά για μένα και τον Nicolas αλλά στο τέλος κατακτήσαμε τον τίτλο. Ευχαριστώ κάθε μέλος της ομάδας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους. Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε».

neuville-mex20-b1000x600

Κορονωϊού επιτρέποντος, η νέα σεζόν αρχίζει στις 21-24 Ιανουαρίου, με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!