Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αυστραλίας: Μονοπώλιο Ogier

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Αυστραλίας: Μονοπώλιο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Αυστραλίας: Μονοπώλιο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Χωρίς αντίπαλο τρέχει στην Αυστραλία ο Σεμπαστιέν Οζιέ καθώς κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές του τρίτου σκέλους και έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» τη νίκη. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Έξι ειδικές διαδρομές χωρίζουν τον Γάλλο από την κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου και όπως αποδεικνύεται, στόχος του ήταν να το κάνει με στιλ! Και τι στιλ! Έξι πρωτιές σήμερα, συνολικά 14 σε 16 ειδικές διαδρομές έχουν φέρει προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ανταγωνισμού.

«Είμαι ικανοποιημένος – ήταν άλλη μία τέλεια ημέρα για μας. Ελπίζω το ίδιο να είναι και η αυριανή. Το set up του Polo R WRC ήταν ξανά τέλειο. Μπορεί να φαντάζει εύκολο απ’ έξω, όταν όμως κάθεσαι στο κόκπιτ δεν είναι και τόσο. Στόχος μου για αύριο είναι να διατηρήσω το ρυθμό μου, την αυτοσυγκέντρωση μου και να απολαύσω κάθε χιλιόμετρο στις ειδικές – είναι απίστευτα όμορφες. Ο τίτλος είναι πλέον πολύ κοντά, έχουμε όμως ακόμα έξι δοκιμασίες», είπε ο πάντα προσγειωμένος οδηγός της Volkswagen Motorsport.

Στα 45.9 sec βρίσκεται ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό DS3 WRC της Citroen, με την τρίτη θέση στο βάθρο να ξεκαθαρίζει στην ειδική Ναμπουκα. Εκεί ο teammate του Φινλανδού για το συγκεκριμένο αγώνα, Κρις Μικ, έκανε λάθος βγήκε εκτός δρόμου και εγκατέλειψε κάνοντας έξαλλο το αφεντικό της γαλλικής ομάδας Ιβ Ματόν.

Advertisement
Advertisement

«Το απόγευμα στο σέρβις παρκ του είπα να διατηρήσει το ρυθμό του και την ηρεμία του, να παραμείνει κοντά στον Τιερί (Νεβίλ) και θα αποφασίζαμε αύριο αν τελικά θα προσπαθούσαμε να τον πιάσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος. Δεν έκανε ότι του ζήτησα. Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο απ’ ότι του ζήτησα», είπε ο δυσαρεστημένος Γάλλος.

Ο Νεβίλ λοιπόν είναι πολύ κοντά σε ένα ακόμα βάθρο. Είναι 26sec πίσω από τον Χίρβονεν που μάλλον δεν θα ρισκάρει να κυνηγήσει και 36sec μπροστά από τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλά με το δεύτερο VW.

Advertisement

Ένα ακόμα Polo, με τον Αντρέας Μίκελσεν, είναι στην πέμπτη θέση, μόλις 2.5sec μπροστά από το Fiesta WRC του Μαντς Όστμπεργκ της M-Sport.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το 3ο σκέλος:

1. Οζιέ VW 2h14m53.9s
2. Χίρβονεν Citroen +45.9s
3. Νεβίλ M-Sport Ford +1m11.4s
4. Λάτβαλα  VW +1m47.6s
5. Μίκελσεν VW +2m10.8s
6. Όστμπεργκ M-Sport Ford +2m13.3s
7. Νόβικοφ M-Sport Ford +6m36.6s
8. Κουίν Italia Mini +9m10.8s
9. Αλ-Κασίμι Citroen +10m23.0s
10. Αλ-Κουβαρί Qatar Ford +12m00.1s
Advertisement

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 14, Μίκελσεν 1, Λάτβαλα 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1-2 Μίκελσεν, ΕΔ3-16 Οζιέ

Το τέταρτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Αυστραλίας περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με 125 αγωνιστικά χιλιόμετρα.