Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κυριαρχία VW (video)!

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κυριαρχία VW (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας: Κυριαρχία VW (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Πορτογαλίας, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανήκε ολοκληρωτικά στη Volkswagen. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Τα Polo R WRC πρώτευσαν και στις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας, με τον πρωτοπόρο Σεμπαστιέν Οζιέ να κερδίζει τέσσερις και τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που τον ακολουθεί να παίρνει δύο. Έτσι, οι δύο οδηγοί της γερμανικής ομάδας κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Τους χωρίζει πάνω από μισό λεπτό λόγω κλαταρισμένου ελαστικού που καθυστέρησε τον Φινλανδό στο φινάλε της ενδέκατης ΕΔ, με τον πλησιέστερο αντίπαλο να είναι άλλο τόσο πίσω!

Αυτός είναι ο Μίκο Χίρβονεν που σηκώνει πλέον τη σημαία της εργοστασιακής ομάδας της Citroen, μετά την έξοδο του Ντάνι Σόρντο. Ο Ισπανός «παρενοχλούσε» στη κορυφή τον Οζιέ και ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο σκέλος, όντας ταχύτερος στα πρώτα χιλιόμετρα της ημέρας. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει την εναρκτήρια ειδική διαδρομή του σκέλους αφού έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο πίσω μέρος του DS3 WRC.

Advertisement
Advertisement

Στην ίδια διαδρομή εγκατέλειψε και ο Τιερί Νεβίλ, ο οδηγός της M-Sport έβαλε σημάδι ένα βράχο και κατέστρεψε το Fiesta του. Οι δύο αυτές εγκαταλείψεις διευκόλυναν τον Χίρβονεν που κέρδισε μία θέση και γλίτωσε από μία απειλή. Τη μοναδική απειλή μιας και πλέον έχει προβάδισμα άνω των τριών λεπτών από τον τέταρτο Ευγένι Νοβίκοφ. Ο Ρώσος έχει με τη σειρά του υγιές προβάδισμα έναντι του teammate του στην M-Sport, Νάσερ Αλ-Ατίγια.

Στη έκτη θέση έχει ανέβει ο τρίτος οδηγός της Volkswagen, Αντρέας Μίκελσεν. Ο Νορβηγός κάνει το ντεμπούτο με το Polo R WRC και μετά από κακό ξεκίνημα, κερδίζει έδαφος αν και δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί πιο ψηλά αν δεν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα οι προαναφερθέντες.

Όσο για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, η κακοτυχία συνεχίζεται. Από το πρωί αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα υδραυλικά του, πράγμα που σήμαινε πως αναγκαζόταν να αλλάζει ταχύτητες με λεβιέ αφού δεν λειτουργούσαν τα «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι του ειδικά διαμορφωμένου DS3 του αλλά ούτε και το χειρόφρενο.

Advertisement

Οι μηχανικοί της Citroen επιδιόρθωσαν το πρόβλημα στο μεσημεριανό service αλλά μόνο προσωρινά, αφού αυτό επέστρεψε και ανάγκασε τον 28χρονο Πολωνό σε εγκατάλειψη.
[nggallery id=2380]
Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ενδέκατη ειδική:
1.  Σεμπαστιέν Οζιέ     VW            2h36m55.1s
2.  Γιάρι Μάτι Λάταβαλα  VW               + 34.8s
3.  Μίκο Χίρβονεν      Citroen        + 1m08.5s
4.  Ευγένι Νοβίκοφ      M-Sport Ford   + 4m23.9s
5.  Νάσερ Αλ-Ατίγια   M-Sport Ford   + 6m19.2s
6.  Αντρέας Μίκελσεν   VW             + 7m22.3s
7.  Ντένις Κάιπερς      M-Sport Ford   + 8m29.0s
8.  Εσαπεκα Λαπι      Skoda         + 10m49.3s
9.  Καλίντ Αλ Κασίμι   Citroen       + 11m09.9s
10.  Μάρτιν Πρόκοπ       Czech Ford    + 11m10.0s

Κερδισμένες ΕΔ: Οζιέ 5, Λάτβαλα/Σόρντο 2, Όστμπεγκ/Χίρβονεν 1
Πρωτοπορία: ΕΔ1 Οζιέ, ΕΔ2 Όστμπεργκ, ΕΔ3-11 Οζιέ

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Πορτογαλίας, περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες).